Du er her:

Når mindre er mere

Fast and light


Minimal oppakning og lange distancer. Det handler om at udfordre sig selv; fysisk og mentalt. Komme tæt på naturen. Og at planlægge ned i mindste detalje. Vi kigger nærmere på vandrebegrebet fast & light og filosofien bag det.

Jeg bevæger mig væk fra byen. Jeg har sovet i skoven 200 meter fra starten af ruten, og i dag skal jeg afsted. Ud og opleve naturen. Det er i april, så den skotske natur er ved at vågne op. Bregner og blade blomstrer. Naturen strækker sine grønne arme. Jeg er lige kommet fra Irland, hvor jeg gik den 120 kilometer lange Wicklow Way i bjergene ved Dublin, og nu har jeg begivet mig ud på den ikoniske West Highland Way i det skotske højland.

Jeg har besluttet mig for at gå langt og hurtigt. Det er bare mig, der er af sted, så jeg styrer det selv. Kun min krop og naturen sætter grænser, så jeg har taget det lette udstyr med. Over de næste tre dage går jeg rutens 155 kilometer.

Jeg går typisk 10 til 12 timer om dagen; stadig med pauser til at nyde og ved pubs undervejs, men jeg er effektiv. Hurtigt af sted om morgenen. Hurtig til at sætte lejr. Det hjælper, når man ikke har så mange ting med.

Det føles let. Som om, jeg ikke har slæbt alt muligt unødvendigt med. Som om, jeg har ladet noget af hverdagens materialisme blive derhjemme. Jeg falder ind i vandringens og føddernes flow. Leger mig gennem landskabet.

Og selv det at det regner samtlige tre dage, synes ikke at gå mig på. Selvfølgelig bliver jeg træt; de sidste 10 kilometer hver dag mærkes, men en del af at være fast & light er også det at være forberedt, trænet, klar. Turen står i mit sind som en af de bedste, jeg har haft. Kroppen, udstyret, planlægning har fungeret og er gået op i en højere enhed.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind