Du er her:

Uganda


Uganda er ofte blevet beskrevet som et af de smukkeste lande i Afrika. Befolkningen er ualmindeligt imødekommende og venlig. Naturen er storslået og spænder fra bjergområder med tropisk regnskov over floder, sumpe og sør til langstrakte sletter og savanna’er. Og med mere end 1,000 forskellige fuglearter er det et paradis for fugle elskere.Idi Amin og de blodige borgerkrige i 70’erne og 80’erne hører fortiden til. På mange områder er Uganda i dag et forbillede for de fleste andre lande i regionen.

Uganda er især kendt for sine bjerggorillaer, men landet har meget mange andre aktiviteter at byde på: White water rafting på Nilen, unikke safarier, trekking på Mount Elgon og i Rwenzori bjergkæden, uspoleret sportsfiskeri, besøg hos pygmærne, Nilens udspring, ørne i Lake Victoria, Ækvator, Sipi Falls, chimpanse reservaterne.Da Winston Churchill besøgte Uganda i 1908 kaldte han landet Afrikas Perle. Næsten 100 år senere er det stadig sandt.

  

Hvornår skal jeg rejse til Uganda?

Uganda kan besøges hele året rundt. Ækvator skærer igennem Uganda, men da landet ligger på den østafrikanske højslette - mere end 1000 meter over havets overfalde – holder temperaturen sig på et behageligt niveau mellem 20 og 30 grader. Og det gælder året rundt.

I det meste af landet er der regntid fra Marts til Maj og igen fra Oktober til November; I den nordlige del af Uganda strækker regntiden sig dog fra April til Oktober. Regntiderne forløber som regel således at det højst regner et par timer i løbet af en dag, hvorefter det klarer op og solen igen skinner.

Alle turist attraktioner og aktiviteter, herunder gorilla trekking og white water rafting, er tilgængelige 365 dage om året.

Sundhed og sikkerhed i Uganda

Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside; 

Ugandas historie

Før Uganda blev frit i 1962 var landet stabilt og havde lyse fremtidsudsigter. Men efter at Englænderne trak sig ud, begyndte det at gå rask ned ad bakke og kulminerede i borgerkrig og folkemord under præsidenterne Amin og Obote.

Det tog 26 år og 500.000 døde civile før freden blev nogenlunde genoprettet i 1986.

I dag er Uganda et af eksemplerne der hives frem når ulandsbistand skal forsvares. Der har været en meget positiv økonomisk vækst de sidste mange år, det går fremad med bekæmpelse af fattigdom og AIDS og de lyse udsigter fra starten af 1960’erne ser ud til at været vendt tilbage.

Rejsen til og fra Uganda

Fly
KLM flyver direkte fra Amsterdam til Entebbe tre gang om ugen, British Airways flyver direkte fra London til Entebbe dagligt og SN Brussels flyver direkte fra Bruxelles til Entebbe fire gange om ugen. Derudover er der indtil flere daglige forbindelser mellem Nairobi og Entebbe med Kenya Airways og mellem Entebbe og Dar es Salåm med Air Tanzania.

Emirates, South African Airlines og Ethiopean Airlines har også direkte forbindelser flere gange om ugen.

Færge
Der er regelmæssige ugentlige forbindelser mellem Kampala, Mwanza (Tanzania) via Bukoba (Tanzania). Turen tager omkring 20 timer.

Bus
Der er daglige forbindelser til både Nairobi og Dar es Salaam og i forhold til at flyene er priserne er meget fornuftige. Det er chaufførerne til gengæld ikke. Man bør være opmærksom på at disse busser ofte er involverede i alvorlige trafik uheld.

Tog
Forbindelsen mellem Kampala og Nairobi transporterer udelukkende gods og der er pt. ingen konkrete planer om at introducere passager services.

 

Læs artikler om Uganda fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Ny vandresti i Sydsudan og Uganda

Ny vandresti i Sydsudan og Uganda

Eventyreren og antropologen Julian Monroe Fisher har som den første gennemført et trek på den nye...
Bjerggorillaer i Uganda

Bjerggorillaer i Uganda

Familien er et stærkt socialt netværk, hvor man passer på hinanden og beskytter sine kære. Det op...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind