Du er her:

12 Tips til fjeldturen

Mæt, varm, tør

Det kræver forberedelse at tage på fjeldet med fuld oppakning i flere dage. Ikke mindst skal du have styr på, hvordan du holder dig mæt, varm og tør.

Skrevet af: Mette Mortensen
Opdateret den 09. okt 2021

Det kræver forberedelse at tage på fjeldet med fuld oppakning i flere dage. Ikke mindst skal du have styr på, hvordan du holder dig mæt, varm og tør.


Mæt

Mad og drikke er det brændstof, vores kroppe skal have for at kunne bevæge sig og fungere godt på tur. Størstedelen af den vægt, vi bærer i rygsækken på fjeldet, er vores medbragte mad, og jo længere tid, du skal være af sted, des mere påpasselig bør du være i forhold til vægten af din mad. Der er nemlig en klar sammenhæng mellem energiforbrug og vægt i rygsækken

  • Spis sund og næringsrig mad i løbet af dagen. Fordel dit madindtag på tre hovedmåltider og to til tre mellemmåltider.
  • Kend dit energiforbrug per dag ved fysisk aktivitet. På den måde kan du sikre dig, at du har mad nok med til at dække dit daglige energiforbrug. Der er flere måder at beregne dit energiforbrug på. På www.motion-online.dk og www.teamdanmark.dk kan du eksempelvis finde energiberegnere.
  • Medbring tørret mad. Sørg for, at så meget af det mad, du medbringer på tur, indeholder så lidt vand som muligt. Du kan enten købe tørret mad i diverse friluftsbutikker, eller du kan tørre din mad selv.
  • Gennemsnitlig vægt af mad per dagsration. Vægten af mad per dag bør ligge mellem 1/2 kilo til 1 kilo, afhængig af dit energibehov.
  • Drik rigeligt med vand. Kroppen har brug for vand for at fungere optimalt, da for lidt vand på lang sigt fører til dehydrering. De første symptomer på dehydrering er hovedpine, træthed, mangel på appetit og svimmelhed.

 

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Hele Sverige på AirBnB

Hele Sverige på AirBnB

4 engelske podcasts

4 engelske podcasts

Vælg den rigtige pausejakke

Vælg den rigtige pausejakke

Log ind