3 bøger om at vandre

 

Wild.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 26. dec 2021
Læst af: 13130

 

Der er mange grunde til at vandre. Naturen. Nysgerrighed. Sorg. Vi har fundet tre vidt forskellige bøger om vandreture, der hver især er mere end værd at læse:

1. Wild af Cheryl Strayed: Den sande historie følger forfatteren, der er knust af sorg efter sin moders død, og på en voldsom deroute i form af et heroinmisbrug, som hun sætter ud på The Pacific Crest Trail i det vestlige USA. Hun er totalt uforberedt på vandreturen, men knokler sig frem, kilometer efter kilometer, mens hun forliger sig med sin fortid.

Bill bryson

2. En tur i skoven af Bill Bryson: Forfatteren tager af sted for at vandre den 3300 kilometer lange Appalachian Trail i det østlige USA med alt, hvad der hører til af endeløse skove fulde af farer – rødlosser, bjørne og ulve; forrykte bondeknolde destabiliseret af hjemmebrændt majswhisky, rabiesplagede stinkdyr, vaskebjørne og egern; ubarmhjertige stikmyrer og forslugne kvægmyg; giftige bærbuske. Hvorfor? ”Jeg ville også gerne have lidt af den selvtillid, der indfinder sig, når man kan spejde ud mod fjerne horisonter med et granithårdt blik og med langsom, mandig stemme sige: ’Ja, jeg har skidt langt ude i skoven.’

Rory

3. Stederne imellem af Rory Stewart: I 2002, blot en måned efter Talibans fald, sætter den unge skotske diplomat, officer og historiker ud for at vandre på tværs af Afghanistan. Her møder han en mistroisk befolkning, for hvem i alverden sætter sig for at vandre 700 kilometer gennem et land i opløsning? Midt om vinteren.

Andre spændende artikler


Tasmanien til fods, i kajak og fra miniflyver

Tasmanien til fods, i Kajak og fra miniflyver

Vandring fra Kangerlussuaq til Sisimiut

Vandring fra Kangerlussuaq til Sisimiut