Du er her:
  • ARTIKLER
  • Sensommervanding i Vestlandet

Sensommervanding i Vestlandet

Fjeld, fjord og frihed

På den norske vestkyst ligger et særpræget landområde, der fortsat er ukendt for de fleste. Da tre kammerater kører nordover på sommerferie, bliver der noget at vise frem. Vi har nemlig slået os ned i området med de fantastiske vandremuligheder.

Skrevet af: Tejs Møller
Opdateret den 06. dec 2016

På den norske vestkyst ligger et særpræget landområde, der fortsat er ukendt for de fleste. Da tre kammerater kører nordover på sommerferie, bliver der noget at vise frem. Vi har nemlig slået os ned i området med de fantastiske vandremuligheder.

Sunnmøre har det hele. Dette er landet, hvor de forrevne fjeldes fødder står plantet direkte i de dybe fjorde. Hvor en toptur giver udsigt ikke blot over bjerglandskabet men også over havets horisont mod vest. Hvor adrenalinentusiaster, på rette årstid, vil kunne køre puddersne og surfe store bølger på én og samme dag.

Vi befinder os nær den lille by Volda i området Sunnmøre i den del af Norge, de lokale kalder for Vestlandet. Muligheder mangler ikke her, og det store spørgsmål er nærmere, hvad vi, udlandsdanskeren og den finske kæreste, skal vælge at vise frem, når der nu omsider er besøg langvejsfra.

Efter at have boet her i over to år, er det nu lykkes for tre af gutterne hjemmefra at tilbagelægge de 18 timer i bil, over broer, gennem tunneller og med færge for at komme og besøge os i dette særdeles spektakulære stykke Norge.
Det bliver en kombination, og nu er vi til en start på vej på vandretur i fjeldet i nogle dage.

Solstrålerne spiller morgenens melodi i den klukkende elv, som vi hopper fra sten til sten.

Sensommer i fjeldet
Vejene bliver mindre og mindre, som vi kører østpå, bort fra havet. Overalt stikker små sidedale ind mellem fjeldene, og omtrent halvvejs mellem to fjorde møder vi åbningen til Romedalen.

Herfra stiger en grusvej opad i landskabet, og bilen begynder så småt at vise tegn på, at terrænkørsel nok ikke lige var dét, den blev bygget til. Vi betaler bomafgiften, åbner og lukker gærde for kvæget, passerer enkelte andre fjeldvandrere, og når til sidst til vejs ende – bogstavelig talt.

Det er fantastisk at stige ud i den friske fjeldluft. Her sidst i august er vejret perfekt med strålende sol fra en næsten skyfri himmel. Det kræver en vis portion held at have vejret med sig i denne grad her på egnen.

Vi er ikke mange kilometer væk fra det åbne hav, og stik mod vest er første stop Færøerne. Det er ikke så lidt vejr, der bliver sendt ind over Sunnmøre fra havet, og når det møder fjeldene, er der gerne rusk og regn af gedigen kaliber til følge.

Det er der heldigvis ingen udsigt til i dag, og glæden ved vandringen bliver næsten ikke større, end når shorts og vandrestøvler kan udgøre tilstrækkelig beklædning.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


På fjeldski i Norge

På fjeldski i Norge

4 nye historiske vandreruter i Norge

4 nye historiske vandreruter i Norge

3 uforglemmelige dagsture i Norge

3 uforglemmelige dagsture i Norge

Log ind