3 gode cykelruter

også for begyndere

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med et cykeleventyr, så er her tre glimrende ruter – også for begyndere – hvor man på hver sin måde kommer tæt på såvel natur som lokalkultur undervejs.

gode-cykelruter-for-begyndere-1136731910_Mar_1.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 08. aug 2023
Læst af: 1644

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med et cykeleventyr, så er her tre glimrende ruter – også for begyndere – hvor man på hver sin måde kommer tæt på såvel natur som lokalkultur undervejs.

Ny national cykelrute i Sverige

Vil du opleve Sverige på to hjul på en tur, der er overkommelig, men samtidig byder på nok kilometer til, at man kommer ind i en eventyrlig rytme, så tag et kig på Sveriges nyeste nationale cykelrute: Den 220 kilometer lange tur langs Göta Kanal, der blev bygget i 1832 som en handelsforbindelse til skibsfart mellem søen Vänern og Østersøen. Ruten er den syvende nationale cykelrute i Sverige, følger den 200 år gamle kanal med de 58 sluser undervejs og går mellem byerne Mem og Sjötorp.

gode cykelruter for begyndere 0268

Hele 87 kilometer er komplet bilfrie, og der er i det hele taget stor fokus på cyklisternes sikkerhed og service med tydelig skiltning og flere cykelrelaterede tilbud langs ruten. Et godt sted at starte er ved Sjötorp, hvor der er hyggelige caféer, kanalmuseum, gallerier og cykeludlejning. Langs ruten er der flere oplagte stop, f.eks. ved sluserne i Hajstorp og Karlsborg Fæstning, som er en af Sveriges største og mest velbevarede fæstninger og engang var landets reservehovedstad. Og så er det selvfølgelig oplagt med en pause fra pedalerne i form af en sejltur på kanalen.

www.vastsverige.com kan du læse mere om ruten.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

gode cykelruter for begyndere 56977

Rundt om sagnomspunden sø

Det skotske højland klinger dejligt af stor natur, hyggelig kultur og naturligvis en smule mystik i form af et vist monster, der også spiller en rolle på den her tur. Loch Ness 360° Trail er nemlig en kombineret cykel- og vandresti, der fører hele vejen rundt om Skotlands mest kendte sø. Det er en tur på 130 kilometer, der starter i højlandshovedstaden Inverness (men man kan selvfølgelig hoppe på og af ruten, lige hvor man har lyst) og forbinder Great Glen Way med South Loch Ness Trail.

Undervejs er der masser af steder at overnatte, så det er muligt at cykle turen med let bagage, og så er der fine seværdigheder – f.eks. kendte Urquhart Castle. Der er også rigeligt med muligheder for at dykke ned i myterne om Nessie, besøge whisky-destillerier, fotografere et par langhårede højlandskøer, vandfald og charmerende stenbroer, der kaster tankerne tilbage til en tid for længe siden. Alt i alt har man altså en overskuelig rute med masser af godbidder. Derudover er det nemt at leje cykler – lige fra e-bikes til tekniske mountainbikes – i Inverness, så man behøver ikke bøvlet med at skulle flyve sin egen cykel til Skotland.

Læs mere på www.lochness360.com

 

gode cykelruter for begyndere 86734339 ollir

Gruseventyr på Sicilien

Drømmer du om lidt varme, syditaliensk kultur og fine grusveje at udforske på gravelbike eller mountainbike, så kast et blik på Sicily Divide. Ruten krydser tværs ind over den italienske middelhavsø, fra Trapani til Catania, og undervejs oplever man ikke blot de fredeligere dele af den smukke ø – man kommer også gennem små, søvnige landsbyer langt fra de mere turistede spots langs kysterne. Der er desuden en række såkaldte ’cykel-hoteller’ langs ruten, hvor de er vante til at have cykelbesøgende og ovenikøbet giver en lille rabat til pedaltrampere. Undervejs på ruten er der saltflader, kornmarker, ruiner, skove, og ved starten og slutningen venter det lune Middelhav. Ruten er til tider en smule hård med solide stigninger, så formen skal pudses en smule af inden afgang – eller man skal planlægge at bruge lidt længere tid på den end de normale syv dagsetaper. Hele ruten er på 466 kilometer, hvor der undervejs er 9.252 højdemeter.

Læs mere om ruten på www.sicilydivide.it, hvor der også er links til bl.a. cykelleje og overnatning.

Andre spændende artikler


Nye cykelruter i Val Gardena

Nye cykelruter i Val Gardena

Hyggecykling i Belgien

Hyggecykling i Belgien

Vintervandring og mountainbike på Tenerife

Vintervandring og mountainbike på Tenerife

Log ind