• Hjem
  • Artikler
  • 3 klassiske vandreture i England og Skotland

3 klassiske vandreture i England og Skotland

Klassiske ruter. Fine dagsture. Pauser på pubber. England og Skotland har masser af lækkerier at tilbyde vandrefolket.

BritiskeRuter_shutterstock_289256480_Duncan_Andison.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 26. dec 2021
Læst af: 17749

Klassiske ruter. Fine dagsture. Pauser på pubber. England og Skotland har masser af lækkerier at tilbyde vandrefolket.


Vandring Coast to Coast

Den 309 kilometer lange Coast to Coast-rute blev oprindeligt lavet af den legendariske vandrer Alfred Wainwright og krydser på sin vej tværs over England tre nationalparker: Lake District National Park, Yorkshire Dales National Park og North York Moors National Park.

Turen bringer én gennem en bred vifte af forskellige landskaber med alt fra havklipper og bjergtoppe til enge overstrøet med tusindfryd og heder klædt i lyng. Ruten er lagt, så man hver dag kommer frem et sted, hvor der er muligt at få sig en varm seng for natten og et varmt måltid mad.

Ruten kan selvfølgelig deles op, så man napper en mindre portion af den. Det er muligt at arrangere bagagetransport, så man kan nøjes med at gå med en let rygsæk

Læs mere om Coast to Coast


BritiskeRuter shutterstock 408081847 Duncan Andison

Vandring på West Highland way

En skotsk vandreklassiker. West Highland Way snor sig 154 kilometer gennem Skotland; fra Milngavie nord for Glasgow til det skotske højlands hovedby, Fort William, der ligger i skyggen af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis.

Ruten følger gamle småveje og stier gennem kulturlandskaber, skove, dale og det berømmede højland med de store vidder, fine toppe og adskillige søer.

Ruten kombinerer på fineste vis de bedste landskaber, højlandet byder på, samtidig med at man hver dag kommer gennem mindst én landsby, hvor man kan få sig et solidt måltid mad på en pub (og måske også en enkelt Guinness, hvis man vælger at overnatte i byen) og købe proviant til den videre færd.

På den måde kan man vandre turen uden at skulle slæbe mad til flere dage i rygsækken.

Er man mere til ensomme nætter under åben himmel, har man også mulighed for at sove i Telt undervejs.

Læs mere om West Highland Way 


BritiskeRuter shutterstock 289256480 Duncan Andison

Vandring i Lake District

Er man mere til at have en fast base og gå dagsture med en lille, eller slet ingen, rygsæk, så er det svært at slå Lake District. Området byder på et væld af forrygende dagsture – her kan man gå flade ruter langs søbredder og enge, eller man kan få pulsen op på mere strabadserende ture til toppene i området.

Man kan for eksempel vandre op mod toppen af Dale Head, der byder på en forrygende udsigt ned over grønne dalstrøg, eller man kan kaste sig over den smukke rute på Fairfield Horseshoe, der forkæler vandreren med udsigt ud over et utal at imponerende, nøgne bjergtoppe.

Der er masser af muligheder for overnatning i området, hvad end man er til Telt på campingplads, hotel eller charmerende Bed & Breakfast. Og selvfølgelig åbner de lokale pubs dørene for vandrere, når dagen lakker mod enden.

Læs mere om at vandre i The Lake District 

Foto 1: Capture Light/www.shutterstock.com
Foto 2 & 3: Duncan Andison/www.shutterstock.com

Redaktionen anbefaler

Andre spændende artikler


Trossachs og Loch Lomond

Trossachs og Loch Lomond

5 vinterture i Englands nyeste nationalpark

5 vinterture i Englands nyeste nationalpark

3 britiske langtravere

3 britiske langtravere