• Hjem
  • Artikler
  • 5 vilde bjergfilm du kan streame hjemme i stuen

5 vilde bjergfilm du kan streame hjemme i stuen

På eventyr i verdens højeste bjerge

Skal du have lidt spænding, fantastiske billeder og store personligheder hjem i stuen, så er her fem film, der hver især leverer spektakulære oplevelser. Alle filmene kan streames.

Film.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 04. jan 2023
Læst af: 8200

Skal du have lidt spænding, fantastiske billeder og store personligheder hjem i stuen, så er her fem film, der hver især leverer spektakulære oplevelser. Alle filmene kan streames.

14 Peaks – Nothing is Impossible

Den frygtløse nepaleser Nimsdai sætter sig for at bestige alle de 14 bjerge i verden på over 8.000 meter. Den tidligere rekord for at gøre netop det, lød på syv år – han vil gøre det på syv måneder. Filmen følger Nimsdai på den vilde færd og giver et indblik i en mand med en fuldstændig vanvittig viljestyrke, som hverken kender til frygt eller konceptet om at give op, inden man når i mål.

Kan ses på Netflix.


14Peaks

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Free solo

Free Solo

Nervepirrende, smuk og fuldstændig vild – har du højdeskræk, så se for guds skyld ikke den her film, hvor legendariske Alex Honnold gør sig klar til at opnå en livslang drøm. Han vil bestige den næsten 1.000 meter høje, lodrette granitklippevæg El Capitan i Californiens Yosemite National Park – uden at bruge reb eller andet sikkerhedsgrej.

Filmen handler om klatring, men også om benhård dedikation, gudsbenådet talent og en frygtløshed, man sjældent har set lige. Og så bliver der for øvrigt også kastet en kærlighedshistorie ind i mikset.

Kan ses på Disney+


the alpinist

The Alpinist

Marc-André Leclerc klatrer alene helt uden for rampelyset. På fjerntliggende bjergsider udfører den 23-årige canadier nogle af de djærveste solobestigninger nogen sinde, men han gør det ubemærket – fortæller nogle gange ikke engang omverdenen, når han sætter ud.

Selv dokumentarholdet bag filmen har af og til svært ved at holde snor i en mand, der lever et vildt liv helt ude på bjergkanten.

Kan ses på Viaplay.


meru

Meru

Flere af verdens bedste bjergbestigere er mislykkes med at bestige Hajfinne-tinden på Himalayas Mount Meru i de sidste 30 år end noget andet bjerg i Himalaya. Trioen Conrad Anker (legendarisk klatrer), Jimmy Chin (legendarisk fotograf) og Renan Ozturk (på det tidspunkt stort set ukendt) sætter ud for at klare, hvad ingen tidligere har formået. De to ekspeditioner byder på livsforandrende udfordringer. Filmen er en rørende, barsk og smuk fortælling om venskab, opofrelse, håb og besættelse.

Kan lejes på Blockbuster.


dawn wall

The Dawn Wall

I en utrolig historie om vedholdenhed og nærmest overmenneskelige klatreevner sætter Tommy Caldwell, der er traumatiseret efter at have været kidnappet i Centralasien, og Kevin Jorgensen ud for at bestige The Dawn Wall.

Den 915 meter høje, lodrette klippevæg er aldrig tidligere blevet klatret, og de to kammerater bliver testet til det yderste. De hænger bogstaveligt talt på den lodrette klippevæg dag efter dag efter dag, mens hele verden holder vejret i spænding.

Kan lejes på Amazon Prime.

Nepal

Trekking i Nepal har det hele

De fine stier i hjertet af Himalaya, der fører gennem farverige rododendronskove og hyggelige landsbyer. De stemningsfulde buddhistiske klostre og historierne om afskyelige snemænd. Ekspeditionshistorier og evige udsyn til nogle af de mest dramatiske landskaber på kloden. Vandring i Nepal er en helhedsoplevelse, der er svær at hamle op med.

Andre spændende artikler


20 år efter katastrofen i 1996

20 år efter katastrofen i 1996

Legende omkommer i Himalaya

Legende omkommer i Himalaya

Ueli Steck omkommet i Himalaya

Ueli Steck omkommet i Himalaya

Log ind