Atlasbjergene, Marokko

Turforslag: Marokkos Atlasbjerge er på én og samme gang tæt på og langt væk: Tæt på fordi flyveturen til Marrakech ikke tager længere end godt fire timer. Langt væk fordi Marokko er så forskellig sammenlignet med størstedelen af Europa. 

shutterstock_90525328.jpg
Opdateret den 23. sep 2022
Læst af: 11316

Turforslag: Marokkos Atlasbjerge er på én og samme gang tæt på og langt væk: Tæt på fordi flyveturen til Marrakech ikke tager længere end godt fire timer. Langt væk fordi Marokko er så forskellig sammenlignet med størstedelen af Europa. 

Ikke langt fra Marrakech skyder Atlasbjergene op over de golde landskaber, og her starter et sandt vandreparadis, hvor kun tiden sætter begrænsningerne for at udforske bjergene omkring Nordafrikas højeste tinder. Gennem århundrede har lokale berbere vandret mellem de mange små landsbyer i bjergene, og det har skabt et veludviklet netværk af veltrådte stier.

På denne tid af året vil det være oplagt at køre mod sydøst til bjergkæden Jebel Sahro. Undervejs krydser du Høje Atlas, og i løbet af dagen ankommer du til fantastiske Jebel Sahro, der således ligger klemt inde mellem Høje Atlas og Sahara. Samtidig er bjergene lidt lavere end Høje Atlas, og det skaber perfekte betingelser for vandreture med dagstemperaturer på omkring 20O C. Du kan vælge at slæbe alle din ting selv, eller du kan hyre et par muldyr og en guide, som vil tage sig af alt det praktiske.

I denne afsidesliggende region finder du ikke bare skøn natur og fantastisk vandring, men også masser af spændende kultur i mødet med de lokale berbere. Undervejs kommer du forbi små, øde landsbyer, der kun er tilgængelig til fods, og hvor indbyggerne lever af dyrehold og landbrug som for flere hundrede år siden.

En oplagt rute går fra syd til nord, og den tager mellem seks og ni dage. Du kommer forbi øde, tørre bjerglandskaber med utrolige klippeformationer og frodige dale med figen-, fersken- og daddellunde. Undervejs krydser du også flere pas, og får blandt andet mulighed for at bestige den 2447 meter høje Jebel Amlal, hvorfra der er en spektakulær panoramaudsigt over Atlasbjergenes sneklædte tinder.

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

shutterstock 74322511Har du mindre tid til rådighed, er der mulighed for at lave en firedages vandretur i Rosernes Dal (Valley of Roses) med udgangspunkt i den lille berberby, Ait Youl. Specielt det tidlige forår er perfekt med de storblomstrende roser langs ruten, hvor du også vandrer langs dybe kløfter og passerer gamle ruiner og øde landsbyer.

Kortere tid eller højere op?
Har du ikke ti dage til at vandre i, eller vil du hellere have mange højdemeter i benene? Hvis du ikke er bange for en smule sne og lidt barsk vejr, så vil det være oplagt at bestige Jebel Toubkal, Nordafrikas højeste bjerg (4167 m). Det bedste udgangspunkt for denne to til tre dages vandretur er landsbyen Imlil, der ligger et par timers kørsel syd for Marrakesh.

Herfra vandrer du op til Refuge du Toubkal i omkring 3200 meters højde. Næste dag er det tidligt op for at vandre de tre til fire timer mod toppen, inden turen går ned igen. På denne tid af året ligger der sandsynligvis stadig en del sne, og selvom det ikke er en teknisk svær bestigning, så er det en god ide at medbringe isøkse og steigeisen.

Har du gode ben og kort tid, kan du samme dag vandre ned til Imlil og derfra videre til Marrakech. De fleste vælger dog at blive i Refuge de Toubkal og overnatte, og først på tredjedagen vandre ned til Imlil.


 

FAKTABOKS

Transport:
Flyv til Marrakech. En direkte flyvning koster fra 3000 kroner, hvis du er ude i god tid. Herfra kan du tage med bus til Imlil (cirka to timer) eller til Jebel Sahro (omkring 6 timer).

Hvem:
Vil du gøre det selvstændigt, er det nødvendigt, at du er god til at orientere dig, og at du kan klare en tung rygsæk, for du skal ikke regne med, at du kan købe noget mad undervejs. Vælger du en organiseret tur, kan alle være med. Regn med mellem fem og syv timers vandring om dagen.

Hvor meget:
Vandring i Jebel Sahro er lettest at booke hjemmefra. Enten en pakkerejse med et dansk rejsebureau eller med en lokal operatør, der tager sig af transport til og fra Marrakech, guide, kok og muldyr. Regn med mellem 450 og 600 kroner om dagen. Bestigningen af Toubkal kan let gøres på egen hånd. Du kan også booke en pakketur med guide, kok og muldyr for omkring 500 kroner om dagen.

Praktisk:
På trekket overnattes der som regel i telte. På de organiserede ture bæres al oppakning på muldyr, så man bærer kun sin dagtursrygsæk. 

Mere info:
Cicerones Trekking in the Atlas Mountains giver dig masser af information om vandring i området og forslag til vandreruter i både Atlas og Jebel Sahro.

 

Find din næste tur her


Priser fra 5.480.-
Fællesture
Toubkal vinterbestigning, 4.167 m.o.h

Toubkal vinterbestigning, 4.167 m.o.h

Priser fra 6.598,-
Ture på egen hånd
Trekking i Atlasbjergene og Toubkal

Trekking i Atlasbjergene og Toubkal

Andre spændende artikler


Verdensklasse: Trekking til toppen af Toubkal i Atlasbjergene

Verdensklasse: Trekking til toppen af Toubkal i Atlasbjergene

Medlemstur i Atlasbjergene

Medlemstur i Atlasbjergene

Marokkanske nætter

Marokkanske nætter

Log ind