Esben Syberg stiller sig ikke til tåls med dåsemad og pulvermiks, når han tager på kanotur eller i shelter. Han bager pizza. Fantastisk, sprød, velsmagende pizza. Han påstår oven i købet, det er let. Vi har udfrittet ham og bringer her hans bedste bud til at gøre ham kunsten efter.
Esben Syberg stiller sig ikke til tåls med dåsemad og pulvermiks, når han tager på kanotur eller i shelter. Han bager pizza. Fantastisk, sprød, velsmagende pizza. Han påstår oven i købet, det er let. Vi har udfrittet ham og bringer her hans bedste bud til at gøre ham kunsten efter.
Rør gær, sukker og olivenolie ud i vandet, bland resten af ingredienserne i, og lad din røremaskine klare resten. Brug alternativt håndkraft. Lad dejen hæve mindst et par timer og gerne i køleskab natten over. Når den er hævet færdig, deler du den i otte lige store portioner, smider dem i hver sin frysepose og så i fryseren. Dejen laver 8 stk. 12” pizzaer.
Svits hvidløgene i olie. Sørg for, de ikke branker. Bland derefter resten af ingredienserne i og lad det simre 20 minutter, eller til den har en god konsistens. Esben foretrækker, at den er kogt ret meget ind. Men det er smag og behag. Når man synes, konsistensen er god, blendes den og puttes i en Nalgene-flaske eller lignende, så den er klar til tur. Saucen kan også fryses, hvis man mangler køleelementer til sin Taske på en sommertur.
Esben fortæller: ”En Dutch Oven er tykbundet, så der er god varmefordeling, og så har den låget med en fordybning, du kan lægge gløder i. Mange har også ben, så du kan sætte dem ind i bålet. De fleste Dutch Ovens er lavet i støbejern, min er dog i aluminium, hvilket betyder den vejer tre kilo i stedet for 10 kilo.
Har du dej tilovers fra pizzaen, kan du for øvrigt bruge det til brød næste morgen. Dog vil jeg anbefale en anden dej til brød, hvis det skal være rigtig lækkert. Du kan bruge din Dutch Oven til alt fra kanelsnegle til pizzaer og gryderetter.”
Når pizzadejen er lavet, og tomatsovsen smurt ud, skal der fyld på pizzaen.
Her er fire af Esbens favoritter:
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS