Du er her:

Fang øjeblikket

Jeg var meget skeptisk, da jeg modtog verdens mindste digitale spejlreflekskamera til afprøvning, for kunne så lille et kamera virkelig leve op til mine høje krav?

3460637-Eric-G.jpg
Skrevet af: Nikolaj Witte
Opdateret den 28. nov 2016

Jeg var meget skeptisk, da jeg modtog verdens mindste digitale spejlreflekskamera til afprøvning, for kunne så lille et kamera virkelig leve op til mine høje krav?

 

Så bliver de ikke mindre
 Kameraets specifikationer var dog meget fristende, for et kamerahus på kun 375 gram ville være et friskt pust. Med en størrelse som en lille madpakke, mere præcist 129,5 millimeter på det lange led og 91 millimeter i højden, var det ikke større end de semi-kompakte kameraer. Det var alt andet lige større end de fleste kompakte kameraer, men jeg kunne uden problemer have det proppet ned i min fleecejakkes lomme. Hurtigt fandt jeg ud af, at det havde alle de funktioner, som jeg havde håbet på, og endog et par stykker, jeg ikke havde forventet. Af de ekstra features, som jeg lod mig friste af, var muligheden for at få, hvad du normalt ser i søgeren ned på den lille skærm. Det kendes fra de kompakte kameraer, men er ikke normalt på spejlreflekskameraer.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

E-410  SideR EZ1442 OT XL Olympus har et utal af gode og brugervenlige menuer på deres kompakte kameraer, og til min glæde havde de overført dem til E-410, så med et drej på funktionsknappen kom jeg ind i en menu, hvor jeg kunne vælge mellem 'natportræt', 'sport', 'stearinlys' og mange andre optageindstillinger. Kameraet tager også forskellige typer hukommelseskort, så du kan benytte både xD-Picture kort og CompactFlash. Du har muligheden for at tage billeder med hele 10 megapixels, hvilket er nok for de fleste. Hvis du skal ramme lige det rigtige ansigtsudtryk eller det vindende mål, så klarer E-410 tre billeder i sekundet, og der er plads til syv RAW-billeder i bufferen. Alt i alt er det er et rigtig godt kamera til dig, der er i tvivl, om du gider slæbe på et stort og klodset spejlreflekskamera. Kast dig ud i en verden, hvor du kan skifte linser og har et væld af muligheder, så fotografering bliver en leg.
Prisen er omkring 4500 kroner for hus og en standard linse.
Se mere på www.olympus.dk


Snapshot af en orangutang

Dette foto kunne vi på redaktionen simpelthen ikke stå for. Alt, hvad der er så skønt ved disse menneskeaber, er fanget i et splitsekund. Orangutang-ungen er knipset lige, hvor den hælder lidt vand i munden, og fotoet gør et af problemerne med dyre-fotografering helt klart. Det handler om at fange øjeblikket. Men inden du er kommet dertil, skal du have fundet det rigtige sted at sidde. Det gælder for alle former for fotografering af levende væsener. Find det rigtige sted, og vent med øjet klistret til kameraet. Billeder af dyr eller mennesker er noget af det, der involverer flest fejlskud, for det handler om øjeblikket og at fange lige netop det udtryk, som du ønsker.

Denne artikel er blevet bragt i Adventure World/Opdag Verden nr. 88 i 2007

Andre spændende artikler


Sådan får du rent drikkevand på tur

Sådan får du rent drikkevand på tur

Fangerne i Grønland

Fangerne i Grønland

Guide til bål

Guide til bål

Log ind