Mad på letvægtsturen

Kaares ultralette klumme

Hvad spiser du, når du er på tur? Mad på tur kan være en stor del af glæden ved at tage ud – lækker bålmad, plankelaks, grydesteg og alskens andre kulinariske mesterværker – men hvad når man er på telttur, man skal have mad med til mange dage og gerne vil holde vægten nede?

20200217_130042.jpg
Opdateret den 16. jun 2023
Læst af: 9765

Hvad spiser du, når du er på tur? Mad på tur kan være en stor del af glæden ved at tage ud – lækker bålmad, plankelaks, grydesteg og alskens andre kulinariske mesterværker – men hvad når man er på telttur, man skal have mad med til mange dage og gerne vil holde vægten nede?

Der er rigtig mange, som forfalder til nyklassikeren, frysetørret mad, når det kommer til mad på vandreturen. Jeg er sikker på, at mange rent faktisk synes, at det er velsmagende, men med 30 års friluftslivserfaring og mange ture om året er jeg for længst blevet træt af den frysetørrede mad.

For mig smager og føles det ret ens i munden. Der er ikke rigtig noget at tygge i og minder mest om babymad for voksne, som sagtens kan smage godt, men også meget nemt kan mangle bid og smag i længden. Derfor går jeg andre veje.
Jeg tænker over både vægt og volumen af de madvarer, jeg har med – og ikke mindst indpakning og hvor meget det kræver at tilberede.

frysetørret mad er i sig selv måske relativt let, men med en stor 20-30 grams indpakning til hvert måltid, som også gør, det fylder rigtig meget, er det ikke nødvendigvis den letteste, og bestemt ikke mest den kompakte, løsning.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Interview med madskribenten Eddie Lin

Interview med madskribenten Eddie Lin

”Som en bouillonterning af nærvær”

”Som en bouillonterning af nærvær”

Undgå myggestik

Undgå myggestik