Grej til myggeture

De sværmer, de stikker og klør

De sværmer, de bider, og de forpurrer den fredelige oplevelse i lejren om aftenen. Myg er et grundvilkår på en del sommerture, og mens man ikke kan slippe helt for dem, kan man forberede sig på dem med det rette udstyr. 

grej-til-myggeture.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 06. jun 2023
Læst af: 756

De sværmer, de bider, og de forpurrer den fredelige oplevelse i lejren om aftenen. Myg er et grundvilkår på en del sommerture, og mens man ikke kan slippe helt for dem, kan man forberede sig på dem med det rette udstyr. 

Sea to Summit Single Nano Mosquito Pyramid Net

Sea to Summit Single Nano Mosquito Pyramid Net

Beskyttelse til én

Myggenettet her vejer blot 82 gram, men når du hænger det op, har du beskyttelse mod de små sværmeriske bæster i dit eget lille helle. Nettet er pyramideformet med god siddehøjde i hovedenden, og du kan justere højden med det elastiske snoreophæng. Det sørger samtidig for, at der ikke kommer huller i nettet, hvis der bliver trukket lidt i det.

Snoretrækket nederst sørger for, at nettet slutter tæt om dit underlag. Myggenettet er lavet i 15D Ultra-Vis, som er let at se igennem, så du har dejlig udsigt til omgivelserne. Samtidig er der rigtig god luftcirkulation. Farvemarkeringer i nettets hjørner gør det nemt at sætte det op uden at miste overblikket. Myggenettet måler 1,2 x 2,2 x 1 meter.

Pris 419 kr. 

Køb i Eventyrsport

Fjällräven Vidda Pro Trousers

Fjällräven Vidda Pro Trousers

Myggetæt benbeskyttelse

De her hårdhudede fjeldbukser er særdeles velegnet til eventyrene i det skandinaviske. Vidda Pro Trousers er nemlig lavet i Fjällrävens G-1000® Original-materiale, som består af en tætvævet polyester- og bomuldsblanding, der er myggetæt – de små blodsugere kan bare komme an; snablen får de ikke gennem bukserne.

Bukserne er desuden vindafvisende, og da de bliver leveret voksbehandlede, er de også vandskyende. Voksbehandlingen bliver slidt over tid, men så skal de bare have en ny omgang. Det kan man selv ordne derhjemme. Vidda Pro har forstærkninger på bagen og knæene, en større mængde lommer, og ved de faconsyede knæ er der åbninger til knæpuder. Nederst i benene er der en lukkeanordning, så kryb og kravl ikke kommer indenfor.

Pris 1.599 kr. 

Find dem i Eventyrsport

 

Buff Coolnet UV Insectshield

Buff Coolnet UV+ Insectshield

Super i sommervarmen

Halsrøret her er særligt designet til varmen. Materialet virker således afkølende og har såvel UPF50+ solbeskyttelse samt en insektafvisende behandling, der beskytter mod bid. Som det er tilfældet med Buffs andre rør, kan du bære det om halsen, men du kan også bruge det som Hue, bandana, trække det op over ansigtet, eller hvad du nu har brug for – et fantastisk stykke multifunktionelt stof, der yder stor beskyttelse til hals, nakke og hoved. Røret er 100 % fri for sømme, så intet generer. Der er god fugtabsorbering og svedtransport, og Polygiene® Stay Fresh-teknologien modvirker lugtgener.

Pris 249 kr.

Køb i Eventyrsport  Køb i Friluftsland

 

Outdoor Research Bugout Gaiters

Outdoor Research Bugout Gaiters

Mod myg, flåter og alskens kryb

Myg elsker at finde selv de mindste stykker eksponeret hud og slå til, men med de her Gaiters i slidstærk nylon, som har fået en insektafvisende behandling, kan de glemme alt om deres skumle planer. Bugout Gaiters holder nemlig såvel myg som flåter og andre smittebærende kryb væk fra dine fødder, ankler og underben og er dermed oplagte til vandring i områder med risiko for insektbårne sygdomme.

Det kraftige materiale (420D nylon) holder også skidt, snavs og den værste fugt ude af fodtøjet, og da materialet ikke er vandtæt, ånder det fremragende. Du kan altså sagtens have dem på, selvom temperaturen ryger i vejret. Elastik i top og bund sikrer, at de sidder godt til omkring fodtøj og underben. Støvlekrog og rem under foden holder dem på plads. Velcrolukning på fronten gør dem nemme at tage af og på. Vægt: 125 gram.

Pris 449 kr. 

Køb i Friluftsland

 

Royal Robbins Mens Bug Barrier Expedition

Royal Robbins Mens Bug Barrier Expedition L/S +

Ekspeditionsskjorte mod myg og sol

Skal du vandre under sydens sol, hvor pulsen kommer i vejret i varmen, så træk i vandreskjorten her. Den beskytter nemlig mod sol og insekter – samtidig er den behagelig direkte mod huden, let, åndbar og hurtigtørrende.

Skjortens Insect Shield-behandling holder såvel myg som andre insekter væk fra skjorten og huden, og du er dermed beskyttet mod myg, tæger, zika- eller malaria-myg og andre ubehagelige, ubudne insekter. Ventilationspanelet i mesh i ryggen er hurtigtørrende, giver ekstra åndbarhed og øger temperaturreguleringen.

Der er knapfæste til at holde de opsmøgede ærmer på plads, og du kan holde styr på småtingene i de to brystlommer samt den skjulte lynlåslomme. Alt i alt en Skjorte, der passer til alt fra de varme ture i fjeldet til trekket til Machu Picchu.

Pris 749 kr. 

Køb i Friluftsland

 

Andre spændende artikler


Vandring på Tenerife i Spanien

Vandring på Tenerife i Spanien

Manifest for den tænksomme vandrer

Manifest for den tænksomme vandrer

Få din vandrerygsæk med som håndbagage i flyveren

Få din vandrerygsæk med som håndbagage i flyveren