Buddhistiske klostre nær Leh

Thikse_163076.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 22. dec 2021
Læst af: 5129

Der ligger en lang række buddhistiske klostre i Indus-dalen nær Leh. Mod en lille donation er du velkommen til at besøge klostrene.

Thikse-klosteret er uforglemmeligt. Øverst på en lille bakketop i dalen ligger selve klosterbygningen med tempelrummene, der er prydet med levende lys, gyldne buddhastatuer og religiøse vægmalerier af farverige dæmoner og buddhaer. 

Og der er mange rum, hvor du kan udforske, hvad der lader til at være ældgamle, religiøse genstande. Munke i mørkerøde dragter tusser sagte omkring. Under klostret ligger munkenes hvidskurede boliger ned ad bakken.

Hemis-klosteret er et af de største og vigtigste i Ladakh. Rundt om en stor indergård ligger bygningen med tempelrum og munkeboliger. Én gang om året afholdes en festival, hvor munkene iklæder sig farvestrålende dragter og masker og danser gamle historier.

Maskerne er ofte dæmoniske, dansen tranceagtig og ledsaget af et munkekor, der blæser dybe toner ud af de særprægede instrumenter, tæsker deres trommer og skaber en fantastisk ramme og dansene.

Sådan kommer du til klostrene

Det er nemt at arrangere transport til klostrene fra Leh. Thikse ligger omtrent 20 kilometer fra Leh på vejen mod Manali, og Hemis små 20 kilometer yderligere fra Leh. Man kan altså kombinere turen til de to klostre på en dagstur.

Der går hyppige lokale busser fra Leh. Det er nemt, billigt og en god måde at møde lokale. Det er også muligt at leje en taxa for en dag, og få chaufføren til at køre én til klostrene og vente, mens man udforsker dem.

Andre spændende artikler


Yoga i indiske Rishikesh

Yoga i indiske Rishikesh

På rundtur i Rajasthan, Indien

På rundtur i Rajasthan, indien

”Jeg rejser ikke efter døde ting”

”Jeg rejser ikke efter døde ting”