Iransk trekking med to tweens

- Samt sportsklatring, et stædigt æsel og flerkoneri

001.jpg
Skrevet af: Jens-Jacob Simonsen
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 13272

På et trek i Irans Alborz-bjerge kan man være stort set sikker på at have det hele for sig selv. Og kommer man, som Jens-Jacob Simonsen, tæt på nogle af de lokale iranere, kan man ovenikøbet være heldig at få sig nogle gode historier med i købet. For tingene i Iran foregår ikke helt som herhjemme.

Når man kigger på, hvor Iran ligger på kortet, er det intet mindre end bemærkelsesværdigt, at sikkerhedssituationen er helt okay. Iran er nemlig omgivet af lande, der vist bedst kan beskrives som kaotiske – og klart uegnede som rejsemål for danske turister.

Her finder vi bl.a. Irak, Afghanistan og Pakistan. Syrien er også lige i nærheden. Men ser man bort fra grænseområderne til kaoslandene, så er der intet at frygte, og nogle vil måske også blive overraskede over, at landet er ganske velegnet til trekkingture, bjergbestigning, sports- og isklatring, skiløb og paragliding, som en del iranere selv er glade for.

Der er selvfølgelig lige et par ting, man skal være opmærksom på. Iran er jo en islamisk republik, og det kommer for eksempel til udtryk, når det gælder dresscode og opførsel i det offentlige rum, herunder også på hele internettet. Det overvåges af det religiøse politi, og dem skal man helst ikke komme på tværs af.

Kvinder skal bære tørklæde og en såkaldt manteau, som dækker numsen, og hvis man tager på badeferie eller i poolen på hotellet, så bader kønnene adskilt af høje mure. Ingen kontakt. Så badeferie med familien i Iran, medmindre alle er af det samme køn, er nok mindre oplagt.

Men hvis man er til noget anderledes, til eventyr i bjergene, og man er med på, at ’skik følge eller land fly i det offentlige rum’, så byder Iran på overraskende muligheder. Man kan oven i købet få det hele stort set for sig selv.

Bjergene havde vi for os selv bortset fra nogle enkelte hyrder, nogle lammegribbe og et par ørne.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Vandring på Azorerne

Vandring på Azorerne

Thorsten vandrede 231 kilometer – i ét stræk

Thorsten vandrede 231 kilometer – i ét stræk

Vandring i Mustang - Nepals afsidesliggende kongedømme

Vandring i Mustang - Nepals afsidesliggende kongedømme