Kajaktur omkring Anholt

Padlende gennem i ingenmandsland

Der er ikke mange, der tager en kajaktur omkring Anholt. Men de få, der gør, får en rå oplevelse omkring en vindblæst ø, hvor du virkelig får fornemmelsen af at være helt alene i verden.

P8190040.jpg
Skrevet af: Mads Pedersen - Foto: Peter Joachim Unold
Opdateret den 14. okt 2021

Der er ikke mange, der tager en kajaktur omkring Anholt. Men de få, der gør, får en rå oplevelse omkring en vindblæst ø, hvor du virkelig får fornemmelsen af at være helt alene i verden.

Anholt ligger ude midt i Kattegat, hvor den lille ø er ret udsat for både strøm, bølger og blæst. Men hvis vejrudsigten er god kan du her få nogle helt unikke oplevelser i din havkajak.

Trækplasteret her er en rå og næsten uberørt natur, som er helt unik. Da der ikke er kajakudlejning på Anholt, og det både er besværligt og dyrt at få kajakken med færgen, er der god sandsynlighed for, at du ikke vil møde andre kajakroere på din tur. Så hvis det er den uforstyrrede naturoplevelse, du jagter, er Anholt måske lige præcis stedet, du søger.

Peter Joachim Unold sidder i bestyrelsen i Dansk Kano og Kajak Forbund, og han mener, at en kajaktur rundt om Anholt kan give dig en helt unik oplevelse:
”Roning rundt om Anholt er en glimrende tur. Sydkysten er en kyst, der minder meget om den jyske vestkyst. Man kan ro ved en kyst, hvor man føler sig alene i verden, fordi Anholt er så øde, og fordi det er så særligt et sted. Og så skal det være for at få nogle af de smukke naturoplevelser med inde på land bagefter også.”

Ved sælreservatet øst for Anholt skal du dog i kajak ro et godt stykke ud fra kysten for at komme udenom, og her er der brug for en del erfaring, når du kommer ud på det åbne vand.

”Jeg vil mene, det kræver erfaring, der svarer til EPP3 eller mere. Ellers kan man sejle samme tur tilbage, hvis man ikke er så tryg ved åbent vand,” fortæller Peter Joachim Unold og understreger, at der på en god, stille sommerdag oftest kun er ganske få bølger på vandet omkring Anholt.


 

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

DSC 4434

Ro selv til Anholt

Synes du, at færgen både er for dyr og for besværlig, findes der selvfølgelig også den mulighed, at du selv kan padle ud til øen fra fastlandet. Det er en tur, Peter Joachim Unold selv har taget tre gange, men det er kun noget, han vil anbefale til yderst rutinerede kajakroere, da det er en farlig og lang tur over åbent vand. 


P5130006

Find flere kajakruter i Danmark

www.udinaturen.dk kan du finde flere detaljerede kajakruter i Danmark. Her kan du på Udinaturen-kortet klikke af i ”Roning og Sejlads” og så vil du få et overblik over en lang række kajakruter i Danmark.

Siden årsskiftet har det nemlig også været muligt at uploade kajakruter til kortet. Det har det været, fordi Dansk Kano og Kajak Forbund og Skov- og Naturstyrelsen her indgik en aftale om at gøre det muligt at indtegne kajakruter på kortet også. Kortet er derfor ret nyt, så man regner med, at der vil komme endnu flere ruter i den nærmeste fremtid.

Andre spændende artikler


Kajak i Haderslev Fjord + Årø rundt

Kajak i Haderslev Fjord + Årø rundt

Øhop med kajakken

Øhop med kajakken

Sommer i det Sydfynske

Sommer i det Sydfynske

Log ind