Kajaktur på Nærøyfjorden

Mellem bratte fjelde

De dybe vestnorske fjorde har dramatisk natur, roligt vand og idylliske landsbyer. Kombineret med allemandsretten gør det fjordene til en oplagt destination for et sommerligt kajakeventyr.

5.jpg
Skrevet af: Signe Ravn-Højgaard - Foto: Jonathan Mathiesen og Signe Ravn-Højgaard
Opdateret den 16. aug 2021
Læst af: 9515

De dybe vestnorske fjorde har dramatisk natur, roligt vand og idylliske landsbyer. Kombineret med allemandsretten gør det fjordene til en oplagt destination for et sommerligt kajakeventyr.

Det føles som at stå på verdens top. Udsigten er fantastisk. Man kan omtrent se hele Vestnorge og under os forsvinder klippesiderne 1000 meter lodret ned i Nærøy-fjordens dybblå vand. Jonathan og jeg er nået til vejs ende på vores femdagesvandretur over højfjeldet fra Hallingskeid til Nærøyfjorden.

I morgen går turen de 1000 højdemeter ned til byen Flåm, der ligger i bunden af Aurlandsfjorden, som er en sidefjord til Nærøyfjorden. Herfra vi skal starte vores kajaktur.

I kajakken
Flåm er modsætningen til de sidste dages øde vandring over højfjeldet. Den tørre højfjeldsluft er udskiftet med fugtig næsten subtropisk kystluft. Flåms idylliske beliggenhed har fjort byen berømt, og der er tæt af turister, ispinde og sommerstemning. Vi er kommet for at ro i Kajak på fjorden og går på jagt efter kajakudlejningsfirmaet.

De er ikke meget for at leje kajakker til danskere uden det officielle norske kajakduelighedstegn, vådkortet. Manglende kajakfærdigheder kan nemlig gøre padling på fjorden farligt, da klippesiderne de fleste steder forsvinder lodret ned i vandet og gør det umuligt at bjerge sig i land.
Efter en masse forklaringer om vores kajakerfaringer og en prøvetur, får vi dog lov at leje en dobbeltkajak.

Vi pakker vandtæt, og næste morgen vinker vi farvel til turisterne i Flåm og sætter ud på det mørkeblå vand. Solen bager, og det er havblik. Marsvin svømmer tæt forbi kajakken og gør os selskab. Af og til sejler turistfærger forbi med vinkende turister. Deres dønninger ruller frem og tilbage mellem klippesiderne på hver side af fjorden og får vores Kajak til at danse.

De stejle klippesider, der lukker fjorden inde på alle sider, giver en dramatisk stemning. Det er ikke svært at forstå, hvorfor den 30 kilometer lange fjord, der ligger indeklemt mellem lodrette klippevægge, er blevet udnævnt til verdensnaturarv.

Dønninger ruller frem og tilbage mellem klippesiderne på hver side af fjorden og får vores Kajak til at danse.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Kajaktur i det vilde Vega

Kajaktur i det vilde Vega

Betagende Kajaktur langs Helgelandskysten

Betagende Kajaktur langs Helgelandskysten

Pardans over tangskoven

Pardans over tangskoven