Klippeklatring (og nye venner) i Pakistan

’Den modvillige fundamentalist’

4.jpg
Skrevet af: Jens Jacob Simonsen
Opdateret den 14. maj 2021
Læst af: 11798

Jens Jacob Simonsen blev udstationeret i Islamabad. Han fandt nogle overvejende langskæggede, overvejende religiøse, overvejende Taliban-sympatiserende pakistanske fyre med hang til klatring. Og så tog han ud på klippevæggene med dem.

I medierne er Pakistan mest kendt for spektakulære terrorangreb – herunder et selvmordsbombe-angreb på den danske ambassade i 2008 i forbindelse med tegningesagen –, religiøs sunni-fundamentalisme, for sin støtte til afghansk Taliban, et anspændt forhold til indien, et kæmpe militærbudget, et skrøbeligt, men efterhånden rodfæstet demokrati, sine atomvåben og for en befolkning på cirka 200 millioner, der vokser med, hvad der svarer til den samlede danske befolkning – hvert år. 

Men Pakistan har også fem af verdens 14 bjerge på over 8000 meter: K2, Nanga Parbat, Gasherbrum I, Gasherbrum II og Broad Peak samt mere end 100 bjerge over 7000 meter, hundredvis, hvis ikke tusindvis, af ubestegne bjerge og toppe og selvfølgelig Trango Tower plus masser af andre kendte klatreruter og toppe i Karakoram.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Bjergbestigning i Pakistan - Nanga Parbat

Bjergbestigning i Pakistan - Nanga Parbat

Det dødelige bjerg vandt

Det dødelige bjerg vandt

60 år på K2

60 år på K2