Du er her:
  • ARTIKLER
  • Langrend, snesko og fjeldski i Skeikampen

Langrend, snesko og fjeldski i Skeikampen

Et fjeld for hele familien

Skrevet af: Peter Nordholm Andersen
Opdateret den 23. nov 2017

Et fintmasket net af velpræparerede langrendsløjper tæt på skovgrænsen, små børneløjper, alpinanlæg og store skove at gå på opdagelse i med snesko. Læg dertil vildt topterræn at udforske med fjeldski, når far eller mor skal have sig en ego-tur i højderne. Skeikampen er for hele familien.

 

De fleste rejser har et øjeblik, hvor man tænker: Yes! Det var lige det her, jeg søgte! Det øjeblik, hvor du i mere end én forstand har bevæget dig ind i det billede af at være på aktiv ferie, du har drømt om. Det øjeblik indfinder sig, da vi når toppen af Kyrakampen, som er en flad bjergryg vest for Skeikampen.

Solen bryder frem bag skyerne og farver de snedækkede grantræer og det nypræparerede langrendsspor foran mig i orange alpeglød. Jeg suger den rene frostluft dybt ned i lungerne, mens jeg i et herligt flow glider af sted gennem det glimtende vinterrige. Jeg er på toppen. Fysisk og mentalt.

Det er første dag på en uges skitur til Skeikampen. Et område jeg har valgt, fordi her er en lang tradition for at køre langrend og et endnu længere og fintmasket net af løjper, der normalt bliver præpareret allerede fra første snefald i efteråret, og omkring juletid normalt er kørt fuldt op.

Ser du et kort over Skeikampens præparerede løjper, så ser du et væld af sløjfer og potentielle rundture i alle retninger med centrum i byen.

Rimfrosten og snekrystallerne glimter på birke- og fyrregrene.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


På ski i norske Rondane

På ski i norske Rondane

Ekstrem ekspedition til Jan Mayen

Ekstrem ekspedition til Jan Mayen

Vintertur i telt på Hardangervidda

Vintertur i telt på Hardangervidda

Log ind