(Lidt for) tæt på Komodos store drager

Besøg i dragernes verden på Komodo

En tur til Komodo i Indonesien er et eventyr, man aldrig glemmer, og giver fantastiske muligheder for at komme tæt på verdens største og kødædende varaner. Lidt for tæt på…

kkaplin.jpg
Skrevet af: Uffe Rasmussen
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 10730

En tur til Komodo i Indonesien er et eventyr, man aldrig glemmer, og giver fantastiske muligheder for at komme tæt på verdens største og kødædende varaner. Lidt for tæt på…

Er det virkelig en trækæp, der skal forhindre mig i at ende som varanmad på en ø i en anden verden?

Den knap fire meter lange øgle rejser det brede hoved op i højde med min mave og fryser fast. Dens bakteriebefængte mund med savl og de små, sylespidse tænder er fem meter fra vores bare ben lige bag ved en lille bakke, som vi runder. Den overrumpler os totalt.

Fra at tale og smågrine, bliver alle med et helt stille. Måske er den selv overrumplet, for den stopper brat sin sløve gang. Kun dens tunge hvisler ind og ud af et lille hul mellem de mægtige kæber. Det er en næsten fire meter lang og op mod 90 kilo tung Komodo-varan, som står rank og mægtig lige foran os.

Glæde og fascination over morgenens vandretur bliver til pludselig og intens frygt og afventen. Hvad gør den?
Hurtigt spiller en kort film gennem hovedet, som ender trist med, at varanen smovser sig mæt i turist-kød. Tankerne ryger gennem hovedet. Hvad sker der, hvis den vælger at angribe?

Parkguiden, der er trænet i at håndtere varanerne og er vores livvagt, gør en bevægelse med sin ene hånd.

”Vent. Gør intet. Rør jer ikke,” betyder det. Han har givet os hver sin store kæp, som forgrener sig til en hellebardlignende ting. Er det virkelig en trækæp, der skal forhindre mig i at ende som varanmad på en ø i en anden verden? Han griber med begge hænder om den og rækker den ud mod bæstet.

Vi var egentlig på vej hjem efter en smuk og oplevelsesrig morgenvandretur gennem krat og skov på Komodo. Nu er spørgsmålet. Kommer vi overhovedet hjem?

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


VÆK MED DEN STORE RYGSÆK

VÆK MED DEN STORE rygsæk

Ny vandrerute i Jordan

Ny vandrerute i Jordan

Dark Sky, hygge-lavvu og meteor-magi

Dark Sky, hygge-lavvu og meteor-magi