Med inReach på tur

Tryghed i vildmarken

InReach.jpg
Opdateret den 13. jan 2021
Læst af: 13273

Vi har haft en mand i den nordsvenske vildmark og på vandretur i Grønland med en inReach Explorer. Den fungerer som nødsender, man kan sende beskeder til telefoner og mails samt facebook- og twitterkonti, og derhjemme kan folk tracke én undervejs. Hvad synes han om den?

For at øge sikkerheden på vores klubture købte Opdag Verden i sommer en inReach Explorer. Så sendte vi Jacob Jacob Kongensgaard Andersen rundt om Kebnekaise og på Arctic Circle Trail i Grønland med den.

Hjemmefra havde han via administratorfladen online lagt nødkontakter ind og oploadet waypoint og ruter, som man kan se under menupunktet ’Maps’ ude på stierne. Her er dog intet baggrundskort, men man kan i form at prikker følge med i, hvor man har gået, og om man følger sin rute.

Jacob havde desuden oprettet tre forudindstillede beskeder. Ude på stien skulle han blot trykke på dem, når han ville sende dem til telefonnumre, e-mails og sociale medier. 

”Jeg havde én, der sagde, ’nu går vi af sted’; én, der sagde, ’vi er OK’; og én, der sagde, ’vi er nået i lejr’. Det fungerede super godt,” fortæller Jacob.

De forudindstillede beskeder tæller ikke med i de 40 beskeder, der er inkluderet i abonnementet per måned, men kommer man i nød, skal man regne med at bruge 25-30 beskeder på at kommunikere med GEOS: Få feedback på, hvornår hjælpen er fremme, råd til førstehjælp osv.

Det er en af de helt store forskelle i forhold til en nødsender som SPOT, hvor man først får hjælp, når helikopteren lander. Bruger man flere beskeder end de 40, betaler man en smule per besked. Og sender man manuelle beskeder, kan man koble inReach op til sin mobiltelefon via Bluetooth.

”Det er meget nemmere, for på inReach skal man vælge hvert bogstav med de fire piletaster. Der er dog også en lang række forudindstillede standardsætninger, quick-messages, som man nemt kan trykke på. I det hele taget er den fin at betjene og skulle kun lades op én gang på en 10-dagestur,” fortæller Jacob.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Undgå myggestik

Undgå myggestik

Det komplette førstehjælpssæt

Det komplette førstehjælpssæt

 6 trin til at vandre i regnvejr

 6 trin til at vandre i regnvejr