• Hjem
  • Artikler
  • Ny naturattraktion med tiger og næsehorn i Malaysia

Ny naturattraktion med tiger og næsehorn i Malaysia

Hvad med at padle i Kajak eller stage dig frem på tømmerflåde med bambusstænger i krystalklart vand og lægge til på stranden på en ø med frodig og grøn regnskov?

Pulau-Banding.jpg
Skrevet af: Uffe Rasmussen
Opdateret den 10. maj 2021
Læst af: 6487

Hvad med at padle i Kajak eller stage dig frem på tømmerflåde med bambusstænger i krystalklart vand og lægge til på stranden på en ø med frodig og grøn regnskov?

Eller hvad med at vandre gennem en af verdens ældste regnskove, mens du spejder efter den malaysiske tiger, tapir eller Sumatra-næsehorn, foruden 160 forskellige slags sommerfugle og alle ti arter næsehornsfugle, som lever i Malaysia?

Det kan blive virkelighed på øen Pulau Banding i delstaten Perak i det nordlige Malaysia. Verdensnaturfonden arbejder sammen med Malaysia Nature Society om at bevare den 130 millioner år gamle Belum-Temengor-regnskov og dens unikke dyreliv.

Området er fire gange større end Singapore, og myndighederne satser på at få flere besøgende, der vil have naturoplevelser i særklasse blandt overfloden af biologiske skatte. Udviklingen i området skal være bæredygtig og tage mest muligt hensyn til det sarte miljø.

Let at komme til

Man kan også opleve forskningscentret Pulau Banding Rainforest Research Centre, samt et kulturcenter, hvor besøgende får et indblik i livet blandt naturfolket, Orang Asli, som bor på øen.

Regnskoven har desuden et mylder af planter, og man kan blandt andet se verdens største blomst, Rafflesia, som bliver op til en meter i diameter.

Når man så er træt efter en aktiv dag i regnskoven, kan man oven i købet slappe af i luksus på Belum Rainforest Resort med dets restaurant og værelser med udsigt over regnskoven og søen, som øen ligger i.

Det tager to-tre timer at nå øen i bil fra Penang på fastlandet og fem timer i bil at komme dertil fra Kuala Lumpur.

Der kører også busser til området fra Hentian Duta i Kuala Lumpur.

Andre spændende artikler


Johor

Johor

Tæt på Borneos orangutang i Malaysia

Tæt på Borneos orangutang i Malaysia

Sabah

Sabah