Proteinsnack med chokolade & espressobønner

GUF FYLDT MED ENERGI

Her er en tursnack, der er nem at mikse sammen hjemme i køkkenet, har utallige variationer, så man kan tilpasse, variere og optimere, og som – vigtigst af alt – er en sand lækkerbisken ude på stierne.

DSC00037.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 11. apr 2022

Her er en tursnack, der er nem at mikse sammen hjemme i køkkenet, har utallige variationer, så man kan tilpasse, variere og optimere, og som – vigtigst af alt – er en sand lækkerbisken ude på stierne.

Snacken her blev født, inden en tre dages vandretur med rygsæk og telt, min kone og vores to drenge på 5 og 8 år.

Vi vandrede i tre dage uden mulighed for at købe ind, så der skulle være noget godt at se frem til ude på stierne; både for små og store.

Og der skulle gerne være pakket lidt med nogle gode kalorier.

Derfor lavede jeg de her lækre, små kugler, som er supernemme at variere en smule, så der er ekstra chokolade til ungerne og et lille koffein-kick til de voksne.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

INGREDIENSER

  • 75 gram cashewnødder eller en anden nød du bedre kan lide
  • 50 gram havregryn
  • 2 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. proteinpulver; f.eks. med vanilje- eller chokoladesmag
  • 8 dadler uden kerner
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 80 gram nøddesmør – jeg brugte mandelsmør, men det kan lige så godt være jordnøddesmør, eller hvad man nu engang foretrækker
  • En spsk. vand eller to, alt efter hvor klistret massen skal være
  • 2 spsk. finthakket mørk chokolade
  • 2 spsk. finthakkede espressobønner
  • Kakaopulver til at rulle kuglerne i

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak nødder og havregryn til en fin masse eller brug en blender/foodprocessor.

  2. Tilsæt hørfrø og proteinpulver og miks det hele sammen.

  3. Tilsæt dadler, vaniljeekstrakt og mandelsmør. Du kan enten mikse det i en foodprocessor eller hakke dadlerne helt fint, inden du blander det hele sammen.

  4. Bland chokolade og espressobønner i massen. Jeg lavede én portion med begge dele (til de voksne) og én portion uden bønnerne, men med dobbelt så meget chokolade (til ungerne).

  5. Rul massen til kugler i den størrelse, du synes er lækrest.

  6. Rul kuglerne i kakaopulver.

  7. Stil dem i køleskabet, og snart er de klar til tur.

Andre spændende artikler


8 storslåede vandfald på Island

8 storslåede vandfald på Island

Trek ved 'Verdens ende' – det bedste i Patagonien

Trek ved 'Verdens ende' – det bedste i Patagonien

3 nye vandreruter i Vestsverige

3 nye vandreruter i Vestsverige

Log ind