Whitewater Kajak på Rauma i Norge

Point of no return

Med bølgernes rasen om ørerne og adrenalinen susende gennem kroppen kaster Mikkel Ketil Hansen sig ud i en heftig omgang whitewater-rafting på den norske flod Rauma. 

whitewater-1.jpg
Skrevet af: Mikkel Ketil Hansen
Opdateret den 11. apr 2022
Læst af: 6722

Med bølgernes rasen om ørerne og adrenalinen susende gennem kroppen kaster Mikkel Ketil Hansen sig ud i en heftig omgang whitewater-rafting på den norske flod Rauma. 

 På fem centimeters vand
En sidste dyb indånding inden dagens største udfordring på floden Rauma, som afvander Dovrefjell og Reiheimen og løber langs hovedvej E 136. Vi har allerede forceret to store vandfald her på floden i det norske vestland, men det her overgår de andre. Faktisk er det ikke så imponerende at se på som de andre, men det er teknisk sværere. At padle det her vandfald vil være en stor personlig bedrift. Det består faktisk af tre vandfald, som er bundet sammen af såkaldte slides, hvor vandstanden er meget lav, så vandet løber hurtigt hen over grundfjeldet. Der kan være så lidt som fem centimeters vand, som bevæger sig med en hastighed på ikke mindre end 30 kilometer i timen.

Alvorlig konsekvens
Den lave vandstand gør, at man ikke rigtig kan få kraft i sin paddel og dermed manøvrere ordentlig. Derfor handler det på slides om at placere sig korrekt i toppen, da man kun har meget begrænsede muligheder for at ændre kurs undervejs.
Vores udfordring består af et indgangsdrop på to meter ned på en 50 meter lang slide efterfulgt af et fire meters fald og 20 meters slide for til sidst at slutte af med et drop på to meter. Konsekvensen af at kæntre her, kan være mere end alvorlig. Hvis man er heldig, slipper man med skrammer og en tur på hospitalet. Vi snakker lidt om faren og muligheden for at sikre, men vi bliver hurtigt enige om, at det ikke er muligt. Hvis man vælger at padle her, er man alene og hjælpen er langt væk.

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


I kajak på Geiranger-fjordens klare vand

I Kajak på Geiranger-fjordens klare vand

På weekendtur i Flekkefjord

På weekendtur i Flekkefjord

Kajaktur på Nærøyfjorden

Kajaktur på Nærøyfjorden