Du er her:
  • ARTIKLER
  • Whitewater kajak på Rauma i Norge

Whitewater kajak på Rauma i Norge

Point of no return

Med bølgernes rasen om ørerne og adrenalinen susende gennem kroppen kaster Mikkel Ketil Hansen sig ud i en heftig omgang whitewater-rafting på den norske flod Rauma. 

Skrevet af: Mikkel Ketil Hansen
Opdateret den 11. apr 2022

Med bølgernes rasen om ørerne og adrenalinen susende gennem kroppen kaster Mikkel Ketil Hansen sig ud i en heftig omgang whitewater-rafting på den norske flod Rauma. 

 På fem centimeters vand
En sidste dyb indånding inden dagens største udfordring på floden Rauma, som afvander Dovrefjell og Reiheimen og løber langs hovedvej E 136. Vi har allerede forceret to store vandfald her på floden i det norske vestland, men det her overgår de andre. Faktisk er det ikke så imponerende at se på som de andre, men det er teknisk sværere. At padle det her vandfald vil være en stor personlig bedrift. Det består faktisk af tre vandfald, som er bundet sammen af såkaldte slides, hvor vandstanden er meget lav, så vandet løber hurtigt hen over grundfjeldet. Der kan være så lidt som fem centimeters vand, som bevæger sig med en hastighed på ikke mindre end 30 kilometer i timen.

Alvorlig konsekvens
Den lave vandstand gør, at man ikke rigtig kan få kraft i sin paddel og dermed manøvrere ordentlig. Derfor handler det på slides om at placere sig korrekt i toppen, da man kun har meget begrænsede muligheder for at ændre kurs undervejs.
Vores udfordring består af et indgangsdrop på to meter ned på en 50 meter lang slide efterfulgt af et fire meters fald og 20 meters slide for til sidst at slutte af med et drop på to meter. Konsekvensen af at kæntre her, kan være mere end alvorlig. Hvis man er heldig, slipper man med skrammer og en tur på hospitalet. Vi snakker lidt om faren og muligheden for at sikre, men vi bliver hurtigt enige om, at det ikke er muligt. Hvis man vælger at padle her, er man alene og hjælpen er langt væk.

 

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Kajaktur i det vilde Vega

Kajaktur i det vilde Vega

Havkajak i vinterkulden

Havkajak i vinterkulden

9 kajakture på Lofoten

9 kajakture på Lofoten

Log ind