Sådan prutter du om prisen i Indien

”Hvad koster den der?”

8743192_Paul-Prescott.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 07. maj 2021

”Hvad koster den der?”

”Hvad vil du gi’ for den?”

Sådan starter det typisk, når du vil købe noget i Indien. Og så kører det ellers. Prutteriet. De store fagter. De listige smil. De fornærmede miner. Det kan være uhyre svært at læse mellem linjerne, fagterne og ansigtsudtrykkene, og passer man ikke på, ender det med at blive en pine at købe alt fra en ananas til den der lille souvenirs, man ellers har luret på om og om igen.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Men fortvivl ikke, der er tricks til at gøre oplevelsen bedre – og til at komme væk uden at være blevet flået. Cnngo.com har udfrittet en flok indiske butiksejere og er kommet op med de følgende fem strategier, når der skal pruttes om prisen i den hellige kos land.

1.Tig og bed: ’Please, please, please’ – den virker, særligt for kvinderne.

2.Vær aggressiv: Den er farlig og skal kun bruges, hvis sælgeren er usædvanligt grådig og uforskammet, for det er sjældent, han nyder at skændes. Det er muligt, at prisen ryger ned. Virker det ikke, er det dog meget svært at ty til strategi 1 og tigge og bede – sælgeren har sikkert mistet sympatien.

3.Bluf: Det kræver kølighed, men virker også ofte. Find, hvad du vil have, nævn din pris, og ryster sælgeren på hovedet, så afslå roligt, vend dig om og gå. Ofte vil du blive kaldt tilbage og får tingen til prisen, du bad om – hvis den altså er nogenlunde

4.Vær urimelig: Priser kan gå godt gå hen og blive firdoblet i sælgerens første bud, og dit svar kan derfor være at byde ligeså grotesk under. Er 250 rupees for tasken rimelig, og sælgeren beder om 1000, så sig du vil betale 100. Det kræver, at du kender den rimelige pris, men så kan du også bringe sælgeren tilbage til virkeligheden – og løbe af med tasken til den rimelige pris.

5.Spil med åbne kort og undgå at prutte: Se uinteresseret ud (også selvom du simpelthen bliver nødt til at eje de plasticsandaler), læg din pris på bordet, sig at du hader at prutte om prisen, og at du er bange for at blive snydt. Den har det med at virke.

Andre spændende artikler


Overraskende Taj Mahal

Overraskende Taj Mahal

Safari og vandring til elefanter i Indien

Safari og vandring til elefanter i Indien

”Jeg rejser ikke efter døde ting”

”Jeg rejser ikke efter døde ting”

Log ind