Safari i Sydafrika

Oplev Sydafrikas største nationalpark

Jonathan-Heger.jpg
Skrevet af: Uffe Rasmussen
Opdateret den 02. maj 2021
Læst af: 10115

Det er en fantastisk oplevelse at køre ved siden af et næsehorn og en flok giraffer eller at se flokke af elefanter og impalaer. Et besøg i Sydafrikas største nationalpark giver dig masser af vild natur og muligheder for at slutte dagens safari af med lækker middag og god nattesøvn.

Det begynder straks, vi kører gennem Malalene-porten og ind i den sydlige del af Kruger National Park. Eventyret. Jagten. Hovedet får kuglelejer og drejer fra side til side, mens øjnene fokuserer ind mellem de mange buske og småtræer, der dækker den tørre jord. Det er ikke aftrækkeren på en jagtriffel, men kameraet i skødet, fingrene strammer grebet om, mens et skvæt adrenalin vækker sanser til live.

Tavsheden sænker sig sammen med bussens fart, da den ruller ind på småvejene, der erstatter hovedvejen i det østlige Sydafrika . Ser vi noget? Vi ved, landets største nationalpark har De Fem Store, og vi trænger til at opleve noget efter at have rumlet af sted hele dagen gennem det sydlige Mozambique og passeret grænsen til Sydafrika et par timer tidligere.

Allerede efter 30 sekunders ophold i parken dukker den første flok impala-antiloper op, helt tæt på. De stikker alle som en de søde hoveder i vejret og glor efter os, mens deres haler pisker fluer væk. God start.
”Giraffer,” brøler jeg højere end tiltænkt.

Begejstringen presser sig stærkere på end forventet, da en flok på ni giraffer pludselig står stort set lige ved siden af bussen.

Men det er nu en speciel oplevelse at se verdens højeste dyr rive blade af træerne seks meter over den sydafrikanske jord og se, hvor perfekte de er udviklet i dette økosystem til at have bladene i fred for andre planteædere i den højde.

Chaufføren stopper op, og vi betragter. Girafferne tårner sig op lige ved siden af bilen og spankulerer ind foran, mens de lader helt som om, de slet ikke kan se os fra den højde. Allerede nu efter en halv time er jeg dybt overrasket over gevinsten.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


På opdagelse i Afrikas største floddelta

På opdagelse i Afrikas største floddelta

Safari i Sydafrika: Kruger National Park

Safari i Sydafrika : Kruger National Park

Garden Route

Garden Route