Lad os få det på det rene med det samme: Mine tacos er muligvis helt forkerte og har som udgangspunkt ingen relation til Mexico ud over majstortillaen. Men for mig er en taco en fantastisk mulighed for at eksperimentere med fyld og smag. Alt sammen i det lækreste håndtag af en velduftende, blød majstortilla. Så gør det jo absolut ikke noget, at det også er en mulighed for at få lidt sved på panden en kold vinterdag i skoven.
Lad os få det på det rene med det samme: Mine tacos er muligvis helt forkerte og har som udgangspunkt ingen relation til Mexico ud over majstortillaen. Men for mig er en taco en fantastisk mulighed for at eksperimentere med fyld og smag. Alt sammen i det lækreste håndtag af en velduftende, blød majstortilla. Så gør det jo absolut ikke noget, at det også er en mulighed for at få lidt sved på panden en kold vinterdag i skoven.
Masa Harina: Denne majsmel må du ikke snyde dig selv for. Den gør det, den skal: laver en fantastisk og velduftende, blød taco kun ved hjælp af vand og salt!
Lime: Husk den nu. Den er god i både din øl og på din mad!
Avocado: Hav altid en håndfuld avocado med dig. Det er lækkert helt uden arbejde.
Røget paprika - Hot - La Chinata: Fantastisk smag af røget paprika. Pepper alt op lige fra din salsa til din beef jerky. Og så er dåsen endda smuk!
Ancho-pulver: Et dejligt aromatisk pulver. Ikke så stærkt. God i alt fra chili-gryder til kødmarinader. Brug den evt. til din beef jerky.
Heinz Peppery Habanero: Fin og dejlig eddikebaseret stærk sovs. Prøv den, hvis du vil prøve noget andet end den klassiske tabasco.
Smokey Mango Habanero BBQ Sauce: En sovs jeg virkelig er vild med. Måske I også ville være det?
Chipotle: Chipotle, som betyder røget chili, er et must have i krydderposen. Fantastisk smag som både virker som hovedsmag i en sovs eller som krydderi i en kødmarinade.
Pulled pork / vildsvin: Har du lavet noget pulled pork eller andet langtidstilberedt kød, så er det fantastisk i en taco.
Læs denne artikel
OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.
Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.
Allerede eller tidligere medlem?
Opskrift: Tortillas (ca. 16 styk)
5 dl Masa Harina majsmel
3 dl vand (gerne varmt)
½ tsk salt
Majsmelet bearbejdes med et drys salt og vand til en smidig og glat dej. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen virker for tør. Del dejen i 16 lige store stykker og rul dem til tynde tortillas. Brug evt. en tortilla-presse og brug to stykker bagepapir eller plastic i pressen, så slipper dejen nemmere. De færdige tortillas bages én ad gangen på en varm, tør pande i ca. 40-50 sek. på hver side.
Opskrift: Salsa
150 g finthakkede tomater
1 lille håndfuld hakket frisk koriander
30 g brændte chilier uden kerner
60 g finthakkede løg
80 g finthakket mango
4 fed hvidløg
40 g balsamico
25 g olivenolie
5 g røget paprikapulver
25 g olivenolie
Sørg for, at alt er hakket relativ fint og rør det hele sammen. Lad den stå natten over i køleskabet. Det giver det bedste resultat. Opskriften kræver ikke de store egenskaber i et køkken, men mulighederne for egne variationer er uendelige. Du kan evt. også hælde det hele i en blender og give den et hurtigt spin.
Opskrift: Syltede rødløg
1 rødløg
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
1 dl æbleeddike
5-6 hele peberkorn
1 hakket frisk chili
2 spsk spidskommen
Skær løget i tynde skiver og kom det i et rent, skoldet glas. Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn og evt. krydderier. Hæld eddikeblandingen over løgene. Luk glasset og opbevar køligt.
1. Confit de canard taco
2. Lakse taco
3. Morgen taco
4 Vildt taco
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS