Tema: Hold regnen ude

4 skaljakker der holder regnen ude

Når sluserne åbner sig for oven, er det vigtigt, at du kan holde dig tør, og du ikke bliver kold, hvad end du vandrer, cykler eller sidder i lejren. Den vandtætte jakke er garant for, at oplevelserne ikke drukner. Her er fire jakker, der klarer mosten.

Untitled-1.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 28. feb 2024
Læst af: 1843

Når sluserne åbner sig for oven, er det vigtigt, at du kan holde dig tør, og du ikke bliver kold, hvad end du vandrer, cykler eller sidder i lejren. Den vandtætte jakke er garant for, at oplevelserne ikke drukner. Her er fire jakker, der klarer mosten.

Nordisk Mjelde 3L Shell Jacket Women

Oplagt til cykelturen

Nordisk Mjelde 3L Shell Jacket Women

Den her strækbare damejakke på blot 255 gram er oplagt til cykelturene, hvad end det er i hverdagen, eller du har spændt taskerne på cyklen og er draget på langfart. Den er let at pakke sammen, så den er til at hive frem, hvis regnen pludselig kommer væltende, og så er det en såkaldt 3-lagsjakke. Det betyder, at den i praksis består af tre lag, men de fremstår som ét samlet materiale. Yder- og inderside er lavet af nylon, og i midten er der en membran (XD Tech). Jakken har tapede sømme, et vandsøjletryk på 10.000 mm, og den er samtidig åndbar, så du ikke kommer til at kampsvede, hvis pulsen kommer lidt i vejret. Hvis regnen falder, men vejret ikke ligefrem er køligt, kan du åbne ventilationsåbninger, så der kommer frisk luft til overkroppen. Frontlynlåsen er vandafvisende, og det er lynlåsene på de to lommer også. Der er hagebeskytter, og skyggen er afstivet og kan justeres i to retninger. Den nederste del af jakken er kantet med elastik, og ærmerne, som har huller til tommelfingrene, har også elastiske kanter.

Pris 2.499

Køb i Eventyrsport

 

 Sherpa Makalu Eco Jacket Men

Vandtæt med et godt formål

Sherpa Makalu Eco Jacket Men

Regnjakken her, som er opkaldt efter verdens femte højeste bjerg, er en strækbar, teknisk og åndbar sag med et vandsøjletryk på 20.000 mm og forseglede sømme hele vejen rundt. Det er en 3-lagsjakke med membran og en hætte, der kan justeres i flere retninger, har skygge til ekstra beskyttelse og kan bruges over en hjelm.

Der er hagebeskytter ved den vandafvisende lynlås, som kan køre begge veje. Jakken har napoleonslomme og to håndlommer med vandafvisende lynlåse med ”garage” i toppen, så regnen ikke løber ind. Ryggen er lidt længere end forstykket, og der er justeringssnøre i underkanten. Under ærmerne er der ventilationsåbninger med 2-vejslynlåse, albuerne er faconsyede, og nederst i ærmerne er der velcrostropper til justering.

På trækstroppen sidder der lidt beskyttelse fra de højere magter i form af små bedeflag, og det leder tankerne mod Nepal, hvor Sherpa hører hjemme. I foråret 2020 startede de kampagnen "1 solgt produkt giver 1 skoledag".

Målet er, at der ved udgangen af 2030 er betalt for 10 millioner skoledage til børn i et land, hvor omtrent en tredjedel af de voksne indbyggere er analfabeter. I sommeren 2022 lå antallet af donerede skoledage på godt 70.000.

Pris 2.699 kr.

Køb i Eventyrsport


Tierra Roc Blanc Jacket Gen. 3

Til de vildere eventyr

Tierra Roc Blanc Jacket Gen. 3

Skal det være vildt, skal der god beskyttelse til. Den her kraftige Gore-Tex Pro-skaljakke er til de barske forhold og passer til alt fra en vandretur med fuld oppakning på fjeldet til krævende klatring og bjergbestigning året rundt.

Den giver fuld beskyttelse mod alt fra slagregn til snestorm og er den seneste inkarnation af Tierras Roc Blanc-serie – flagskibet i deres kollektion af skalbeklædning. Jakken er slidstærk, åndbar, vind- og vandtæt samt udstyret med de små detaljer, der gør det lidt lettere at færdes i udfordrende terræn i al slags vejr.

Ydermaterialet er et slidstærkt 70 denier nylon, der tåler nærkontakt med ru klippeflader, isklatreudstyr eller skienes stålkanter, og snittet er ekstra langt for at give maksimal beskyttelse mod uvejr. Den rummelige, fuldt justerbare hætte passer over en klatre- eller skihjelm, og pasformen er tilpasset den kvindelige anatomi med et rummeligt, atletisk snit, som giver fuld bevægelsesfrihed.

Der er plads til varmt tøj under jakken, og der er ventilationsåbninger under ærmerne, så du kan få noget frisk luft ind, hvis pulsen stiger, og du begynder at blive for varm.

Vægten ligger på 470 gram.

Pris 4.499 kr. 

Køb i Friluftsland

 


Patagonia Calcite Jacket

Simpel og alsidig

Patagonia Calcite Jacket

Simpel, funktionel og alsidig. Det er kendetegnene på den her Gore-Tex-skaljakke, der passer til alt fra de våde efterårs- og vinterdage herhjemme til regn og vejr på ture ud i verden året rundt.

Jakken er lavet i en 2,5-lags Gore-Tex Paclite Plus-konstruktion, der beskytter mod alle naturens luner og samtidig føles fint direkte mod huden. Den har justerbar hætte, ventilationslynlåse under armene samt to håndlommer og en brystlomme med lynlås.

Der er indsnøring ved hoften og velcrojustering i ærmeafslutningerne, så jakken sidder, som den skal. Og så fylder den ikke alverden i en rygsæk, når solen titter frem igen.

Vægt: 411 gram.

Pris 2.299 kr.

Køb i Friluftsland

Andre spændende artikler


På tur med de små

På tur med de små

Info-video: Vandreture i Toscana

Info-video: Vandreture i Toscana

3 vandreture i Norge for nybegyndere

3 vandreture i Norge for nybegyndere