Trekking på inkaernes stier

Inkastien & de andre

shutterstock_462118462-Don-.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 12. feb 2021
Læst af: 11071

Dagene, hvor der kun var én inkasti er forbi. I dag er der flere glimrende muligheder for at trekke i områderne omkring inkaernes glemte ruinby, Machu Picchu. Vi kigger nærmere på de tre mest populære: Den klassiske Inkasti, Salkantay-ruten og trekket til Choquequirao.

Inkastien. I ental. Selvom inkaerne anlagde omtrent 40.000 kilometer stier gennem deres formidable rige, er der flere gode grunde til, at den 43 kilometer lange vandretur har fået betegnelsen, som stod den alene.

Trekket bringer dig gennem subtropisk jungle, ind frodig tågeskov og over åbne, vindblæste bjergpas med udsigt til Andesbjergenes vidtstrakte bjergrygge og tinder, og det er alt sammen vældig fint og utrolig flot, men det, der virkelig adskiller stien fra de mange andre ruter og stier, er afslutningen: På turens fjerde morgen vandrer man gennem Solporten og under én ligger et af verdens syv nye vidundere, en kulturskat i formidable rammer, et pust af liv fra en gammel verden – her ligger Inkaernes glemte by, Machu Picchu.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Ny bog: En eventyrer i Peru

Ny bog: En eventyrer i Peru

Cordillera Blanca, Peru

Cordillera Blanca, Peru

Trekking: Inka-stien til Machu Picchu

Trekking: Inka-stien til Machu Picchu