Peru

Læs artikler om Inkastien, Machu Picchu, Salkantay ruten mm.


Ældgammel historie og frodige, frygtindgydende bjerglandskaber. Peru er noget nær det ideelle rejseland, hvis du er til både aktiv ferie og spændende kultur. Inkariget er noget nært synonym med peruviansk historie og landet over finder du ikke blot fortidslevn men imponerende vidnesagn på at inkaerne, på trods af, at de hverken kendte til et skriftsprog eller hjulet, var fantastiske arkitekter og levede i en højkultur. Tilmed er de ruiner omgivet af nogle af Sydamerikas mest storslåede landskaber.

I Cuzco området er der enestående muligheder for trekking – den mest kendte er inkastien til Machu Picchu, men derudover findes masser af mindre kendte stier, hvor du i dage, eller ugevis, kan vandre uforstyrret mellem Andesbjergenes tinder, små landsbyer og flinke bønder.

For turcyklisten med trang til bjerge er Peru ligeledes blandt verdens ypperste lande. Vejene er meget let trafikerede, landsbyer ligger spredt med jævne mellemrum, så proviantering er ikke noget problem, og ofte har du naturen ganske for dig selv.

Vil du hellere på toppen af bjergene i stedet for at vandre, cykle eller køre nede mellem dem er Peru et oplagt sted. For begynderen har Peru nogle af de bedste begyndertoppe på over 6000 meter i verden, og for den mere øvede er der rigeligt med krævende toppe.