Vandring i England

Det er stormfuldt, dramatisk, vildt og frem for alt rigtig, rigtig langt! Det er South West Coast Path.

shutterstock_153300428_ian_.jpg
Skrevet af: Casper Devantier
Opdateret den 28. dec 2016
Læst af: 8076

Det er stormfuldt, dramatisk, vildt og frem for alt rigtig, rigtig langt! Det er South West Coast Path.

Lad det være sagt med det samme; dette er ikke en tur for hvem som helst! Hele ruten er mere end 1000 km lang, og undervejs tilbagelægger du mere end 35.000 højdemeter (!!). Men heldigvis behøver du ikke nappe hele turen i ét hug – du kan bare vælge én eller flere etaper, som passer til dig.

Sydvestkysten fra pub til pub

South West Coast Path strækker sig fra Minehead i Somerset County til Poole Harbour i Dorset i det sydvestlige England, og undervejs kommer du forbi endeløse strande, forrevne klipper, der skyder op af det stormfulde hav og selvfølgelig århundreders engelsk og keltisk historie.

Lav din egen rute
Ruten er opdelt i 52 mindre etaper, som kan kombineres på kryds og tværs, alt efter hvor meget tid du kan rive ud af kalenderen. Har du en forlænget weekend til rådighed, kan det anbefales at starte i Exmouth (tag toget via Exeter) og så vandre mod øst langs den dramatiske Dover-kyst, der tilbyder nogle heftige stigninger, og dermed også fantastiske udsigter. Overnat eksempelvis i Sidmouth (20 km), Seaton (17 km) og slut i Charmouth. Så kommer du blandt andet over det højeste punkt på hele ruten (Golden Cap) og oplever den kontrastfulde og kuperede strækning mellem Beer og Charmoouth. Og har du tid, så slå et smut forbi den hyggelige pub Maesons Arms i Branscombe, eller nyd en af sydkystens bedste krabbe-sandwich på Anchor Inn i Seaton.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Endelig officiel: 450 km vandresti i Wales

Endelig officiel: 450 km vandresti i Wales

Lake District

Lake District

Luksus i Whisky-land

Luksus i Whisky-land