5 uforglemmelige vandreture i New Zealand

Vandring på Sydøen

Gillespie-Pass.jpg
Skrevet af: Maria Frandsen
Opdateret den 12. feb 2021
Læst af: 17551

Maria Frandsen har i seks måneder vandret på langs og tværs af New Zealands sydø. Her kommer hun med fem bud på ture, der alle har ubegrænset adgang til fortryllende natur med vilde bjergkæder, klare søer og dybe dale i et land, der virker endeløst og uspoleret. Du kan gå alle ruterne fra hytte til hytte eller med Telt.


Gillespie Pass

Dalenes mester
Hvis du er til at vandre i dale, så er Gillespie Pass creme de la creme. Fra Gillespie Pass i 1640 meters højde har man Mt. Awful lige i nakken og panoramaudsigt over bjergkæder og dale i alle former og farver.

Efter en stejl nedstigning venter Siberia-dalen, som på sin mest spektakulære facon får én til at føle sig lille. En time gennem dalen ligger Siberia Hut. Det er nu ikke det værste at vågne op her, se disen løfte sig i dalen og solen stå op bag bjergene.

Tag to nætter i Siberia Hut og en dagstur op til Crucible Lake. Trærødderne danner en stejl trappe op til den glaciale, krystalklare og pivkolde sø. En skjult skat.

Tag en bog med og nyd roen. Som på alle andre vandredage i New Zealand kommer man ikke let til de belønnende udsigter, men dalene, Crucible Lake og udsigten fra Gillespie Pass, er hver en sveddråbe værd. Hytterne kan være fyldte fra december til april, så tag underlag og gerne Telt med.

Længde: 4 dage / 58 km
Info: 45 minutters kørsel nord for Wanaka ligger Blue Pools, hvor du kan parkere din bil og starte turen. Ruten slutter ved en tankstation 10 minutters kørsel tidligere. Start og slut er langs hovedvejen, så man kan uden problemer blaffe tilbage til ens bil eller tilbage til Wanaka. Det er muligt at tage en jetbåd ud fra Kerin Forks med Wilkin River Jets, www.wilkinriverjets.co.nz, eller flyve ud fra Siberia Valley med Southern Alps Air, www.southernalpsair.co.nz. Besøg Visitor Center og køb mad i Wanaka.


ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


3 nye ’Great Walks’ i New Zealand?

3 nye ’Great Walks’ i New Zealand?

Luksustrekking i Fiordland National Park

Luksustrekking i Fiordland National Park

Guide til vandring i New Zealand

Guide til vandring i New Zealand