Vandring på Madeira

Vandring for alle

Duften af vilde eukalyptusskove, lyden af brusende vandfald, dramatiske vandrestier omgivet af vilde orkideer og store syrenbuske og fantastiske udsigter. Lyder det fristende? Så er Madeira noget for dig.

Madeira_Ales-Liska.jpg
Skrevet af: Casper Devantier
Opdateret den 23. jun 2023
Læst af: 11381

Duften af vilde eukalyptusskove, lyden af brusende vandfald, dramatiske vandrestier omgivet af vilde orkideer og store syrenbuske og fantastiske udsigter. Lyder det fristende? Så er Madeira noget for dig.

 

Omkring 900 kilometer sydvest fra Portugals kyst finder du den bjergrige ø, Madeira. På grund af sin vulkanske oprindelse er Madeira rig på mineraler og derfor meget frodig. Samtidig er Madeira domineret af de allesteds nærværende bjerge og kysternes dramatiske klippeformationer.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

 

Specielt nordkysten kan virke frygtindgydende med sine stejle, vindblæste kystklipper, der dramatisk rejser sig op fra Atlanterhavets ubarmhjertige dønninger. Til trods for bjergenes ugæstfrie udseende finder du fantastisk vandring, hvor de fleste kan være med – og det skyldes primært de gamle vandingskanaler, levadaerne.

De ældste levadaer er mere end 500 år gamle og er med håndkraft hugget ud af de stejle bjerg- og klippesider. I alt findes der mere end 2000 kilometer levadaer på Madeira, og det er langs disse vandingskanaler, at de fleste vandreruter går.

Du vandrer derfor på smalle hylder, der snor sig langs de stejle bjergsider og til tider hemmelighedsfuldt leder dig gennem kilometerlange tunneller, hvor nye landskaber pludselig åbenbarer sig på den anden side.

Terrænet varierer fra grønne skove og bjergrige højsletter til vindblæste klipper ved kysten. Levadaerne fører dig gennem små landsbyer, hvor du kan se resultaterne af vandingskanalerne; de mange terrassemarker, hvor generationer af bønder har gjort deres levevej, og formodentlig vil gøre det mange år i fremtiden.

Foruden levada-vandring kan du for eksempel bestige Pico Ruivo, der med sine 1862 meter er Madeiras højeste punkt. Stien til toppen er god, men ruten minder mere om bjergvandring, og sammenlignet med levadaerne får du hurtigt en del flere højdemeter i støvlerne.

Den frodige bevoksning bliver afløst af sporadisk højfjeldsvegetation, og på toppen bliver du belønnet med en fantastisk udsigt ud over den smukke, bjergrige ø. Samlet set tilbyder Madeira varieret vandring i enestående og dramatiske naturomgivelser og er derfor en drømmedestination for alle vandrere.

Portugal

Fra dramatiske kystlinjer og frodige skove til bjergkæder og vinmarker

Portugal er virkelig et fortryllende land. Ikke blot er det omgivet af et af verdens syv oceaner, men Portugals landskab er også ganske imponerende. Takket være de behagelige temperaturer året rundt trives vegetationen i en konstant blomstring. Overalt kan man finde blomster i alle regnbuens farver, endda på de stenede kyststier. De skønne vandrestier byder på betagende udsigter over det mystiske Atlanterhav, de skjulte bugter og det betagende landskab. Og det bedste af det hele er, at du ikke er begrænset til en bestemt årstid, da vandrevejret er perfekt året rundt!

Find din næste tur her


Priser fra 3.795,-
Fællesture
Vandring på Fishermen's Trail - Rota Vicentina

Vandring på Fishermen's Trail - Rota Vicentina

Andre spændende artikler


Fishermen's Trail

Fishermen's Trail

40 vandreture i Portugal

40 vandreture i Portugal

Vandring på Portugals Via Algarviana

Vandring på Portugals Via Algarviana

Log ind