Vandring på The Essex Way

Vandring på den østengelske The Essex Way er nok det nærmeste, man kan kommer på at træde ind i et afsnit af Dick Turpin.

2849.jpg
Skrevet af: Sune Højrup Bencke
Opdateret den 28. dec 2016

Vandring på den østengelske The Essex Way er nok det nærmeste, man kan kommer på at træde ind i et afsnit af Dick Turpin.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Vandreruten The Essex Way starter i byen Epping. Ikke just hverken en metropol eller by med et navn, der ringer med nogen klokker i en danskers bevidsthed. Men hvis Adventure World her afslører, at Epping er byen, der engang blev hjemsøgt og plaget af stratenrøveren Dick Turpin, så kan det godt være, at både de grønne bakker og de store skove langsomt dukker op på det indre filmlærred. 

I så fald er flere beskrivelser af scenerierne i det østengelske landskab vel overflødige. Det skulle da lige være, at området også var favorit for den engelske forfatter E.M. Forster, der brugte Hertfordshire som inspiration til bogen Howards End.

Filmisk landskab
Her kan man vandre 130 kilometer fra Epping til Harwich. The Essex Way blev lanceret i 1972 og er en smuk blanding af stier og langstrakte græstæpper.
Hvis ikke det er inspiration nok, så er det også muligt at vandre The Hertfordshire Way, der åbnede i juli 1998. Ruten på omkring 250 kilometer går igennem størstedelen af Hertfordshire med åbne panoramaer, marker, grønne bakker og klassiske engelske landsbyer.
Regionen Østengland er bygget op omkring det gamle kongerige East Anglia, der oprindeligt bestod af North Folk (Norfolk) og South Folk (Suffolk). De er nu forbundet med Essex, Cambridgeshire, Hertfordshire og Bedfordshire. Området er let tilgængeligt fra London.


Hvor bliver jeg klogere? 

www.exploreyourcountryside.com
www.realessex.co.uk
www.hertfordshireway.org.uk
www.ldwa.org.uk

Denne artikel er blevet bragt i Adventure World/Opdag Verden nr. 58 i 2004.

Andre spændende artikler


290 km i det landlige England

290 km i det landlige England

Dingle rundt i Irland

Dingle rundt i Irland

Vandreguide: West Highland Way

Vandreguide: West Highland Way

Log ind