Western Cape, Sydafrika

I hottentots Holland

shutterstock_129920657-Phot.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 02. maj 2021
Læst af: 9753

Små 100 kilometer sydvest for Cape Town finder man Hottentots Holland Nature Reserve. Navnet stammer fra de hollændere, der i det 17. århundrede kom til området og stødte på den lokale befolkning, der benyttede sig af det, hollænderne syntes, var pudsige kliklyde, der lød som ’hot’ og ’tot’, når de talte. De kaldte dem derfor hottentotter, selvom de egentligt hed khoikhoi.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Her nede på Western Cape ligger i dag naturreservatet, der indbyder til glimrende vandring, hvor man endda kan overnatte indenfor i et par hytter beregnet til vandrere. Der er en del stier i området, der kan bruges til dagsture, men den mest populære kombinerer fem vandrestier og går under navnet Boland Trail.

Landskaberne er forrevne med nøgne toppe og bratte kløfter, der ligger i mellem 500 og 1590 meters højde. Selvom området ikke er forfærdeligt stort, er her øde, og det tager kun kort tid at komme ud og få følelsen af at være langt borte.

Man er dog ikke længere borte, end at der er to steder med hytter på den omtrent 50 kilometer lange rute. De har begge køjesenge med madrasser, og der er rindende vand samt mulighed for at grille. Hytterne har hver fire værelser, der kan bookes på forhånd.

Buk, antilope og leopard
Mens de store, åbne vidder, grønne bjergsider, klare floder og forfriskende vandhuller er rigeligt til at gøre turen attraktiv, er der samtidig mulighed for ekstra oplevelser i form af en række vilde dyr, der flakker om i reservatet.

Man kan spotte zebra, elsdyrantilope, bontebuk, koantilope, klippespringer og dykkerantilope, men man skal være mere end almindeligt heldig, hvis man får øje på den af de leoparder, der strejfer om i bjergene.

Alt i alt finder man en vandresti, der byder på masser af oplevelser, og mens tre dages vandring måske ikke er helt nok i sig selv, til at man tager turen til Sydafrika, så er der rigeligt med muligheder for at udvide turen med vandring i for eksempel Drakensberg og en safari i Kruger.

Andre spændende artikler


Ny guide til vandring i Drakensberg

Ny guide til vandring i Drakensberg

Vandring i Sydafrikas Drakensberg Mountains

Vandring i Sydafrikas Drakensberg Mountains

Hiking

Hiking

Log ind