Du er her:

Helt ind under Everest

Trekket til Everest Base Camp


Det mest legendariske trek i verden? Det bliver ikke meget mere ikonisk end trekket gennem hjertet af Himalaya til Everest Base Camp. Vi har talt med Carsten Banke Hansen fra Jysk Rejsebureau, der har vandret turen med en gruppe danskere.


ET TREK HELT UD OVER DET SÆDVANLIGE
Trekket til Everest Base Camp er en tur gennem nogle af klodens vildeste landskaber – men også en tur på stier brolagt med ekspeditionshistorie, fortællinger og myter.

Man vandrer nemlig ikke blot helt ind i det stenede, isede hjerte af Himalaya, ind i skyggen af verdens højeste bjerg. Man følger også i fodsporene på nogle af historiens største eventyrere og kommer tæt på en særlig bjergkultur. Og mange smager for første gang på den tynde luft deroppe, hvor iltindholdet er lavt, og selv de unge og de stærke kan komme i problemer, hvis de ikke tager den med ro.

Det er et trek, hvor man ser fire af de højeste seks bjerge i verden. Hvor man uundgåeligt kommer til at høre historien om dengang i 1953, da Hillary og Tenzing som de første nåede toppen – men også bliver mindet om dem, der ikke klarede den og omkom på jagten efter drømmen, når man passerer deres mindesmærker, hvor bedeflagene smælder i vinden.

Hvor man kommer tæt på sherpakulturen, ser livet i landsbyerne undervejs og kan kigge inden for på det buddhistiske kloster i Dingboche, hvor munke messer mantraer.

Der er historierne om den afskyelige snemand – i landsbyen Khumjung hævder de at have intet mindre end skalpen fra en vaskeægte yeti! – for selvfølgelig går verdens højeste bjerg og myter om bjergenes behårede bæst hånd i hånd.

Og så er der magien.

Det er Everest, der er tale om. Kolossen, man hørte om som barn. Bjerget, der rager højere op end alle andre. Klodens tredje pol. Selvfølgelig er det en oplevelse af de usædvanlige at bevæge sig langsomt gennem den vertikale verden i det højeste Himalaya. Faktisk er det uforglemmeligt.


 

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind