Du er her:

Det må du i den danske natur

Regler for at færdes og overnatte i naturen


Mange er ikke klar over, hvilke muligheder vi har for at opleve den danske naturen. Må man f.eks. overnatte i offentlige skove? Bade på private strande? Cykle i private skove?  "Desværre tror mange, at der er flere begrænsninger, end der egentlig er, og så går vi jo glip af oplevelser i naturen. Det er ærgerligt, for vi har gode muligheder for f.eks. at bade i havet eller overnatte i det fri,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, der med kampagnen Oplev Mere - Brug Naturen oplyser om regler og muligheder i naturen. Hver tredje dansker ved for eksempel ikke, at man må slå sig ned på en privat strand og bade der, hvis der er mere end 50 meter til beboelse. Og det kun hver fjerde dansker der ved, at det er tilladt at cykle på veje og stier i privatejede skove. Det viser tal fra Friluftsrådet, som derfor guider til flere oplevelser i naturen.
Vi må mere i naturen, end vi trorHovedreglen er, at du må færdes de fleste steder, men der er nogle undtagelser, som du skal være opmærksom på. Husk altid at tage affald med dig og at have din hund i snor. Den eneste undtagelse er på stranden fra 1. oktober til 31. marts, hvor du må lade hunden løbe fri. Hvem ejer skoven?Må du være i skoven, efter det er blevet mørkt? Må du gå uden for veje og stier? Må du plukke grønne urter til aftensmaden fra skovbunden? De spørgsmål er slet ikke så enkle at besvare, for reglerne i skovene afhænger nemlig af, hvilken type ejer skoven har: Er det statens eller kommunens skov – det vil sige en offentligt ejet skov – eller er det en privatejet skov? I offentlige skove må du færdes døgnet rundt både på veje stier og i selve skovbunden. I privatejede skove skal du blive på veje og stier, og du må være der fra kl. 6 om morgenen til solnedgang. Al cykling skal foregår på veje og stier uanset om skoven er offentlig eller privatejet. Det er tilladt at plukke blomster, samle svampe, bær kogler mv. til eget brug - omkring en posefuld, men husk, at du kun må samle det, som du kan nå fra vejen eller stien, hvis skoven er privatejet. Med madpakken i telt eller hængekøjeDer er også forskellige regler, hvis du vil slå dig ned med madkurven i den grønne bøgeskov. I offentlige skove må du 'gøre ophold', som det hedder, hvis der er minimum 50 meter til nærmeste beboelse. I privatejede skove skal der være 150 meter til nærmeste beboelses- eller ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Redaktionen
Den 22. feb 2021
Senest opdateret den 30. apr 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

10 grejtips til den sikre dagstur

10 grejtips til den sikre dagstur

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind