Schweiz

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og vandreture i Schweiz


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Schweiz.


Info og fakta om Schweiz

Selvom schweiz er et lille land, ikke meget større end Danmark, byder det på oplevelser af  så forskellige karakterer, at man til tider føler, at man bevæger sig rundt i en række forskellige lande.

Dette skyldes nok ikke mindst opdelingen i selvstændige Kantoner, som sætter hvert deres præg på landet. For den eventyrlystne rummer Schweiz stort set alle de muligheder, man kan tænke på. Uanset hvor man befinder sig, er bjergene lige om hjørnet. 

Bern er hovedstaden i Schweiz, selvom Zürich og Geneve ofte stjæler billedet.

Befolkning, religion og kultur

Schweiz har ca. 7,3 mio indbyggere, hvoraf de fleste bor i mindre byer. Den største by er Zürich med 341.000 indbyggere, mere end dobbelt så meget som den næststørste by Geneve med bare 176.000 indbyggere. 20% af landets indbyggere er ikke Schweiziske statsborgere hvliket siger lidt om, hvor svært det er at få et statsborgerskab.

Sprogligt er landet opdelt i 4 regioner med den tysktalende som den største (64%). Den franske del udgør 19%, den italienske 8%, mens den sidste 1% taler en rumænsk dialekt ’Romansch’.

Religiøst er landet også opdelt omend mindre end sprogligt og kristendommen er dominerende. 40% er protestanter og 46% romersk katolske.

Hvornår skal jeg rejse til Schweiz?

Afhængigt af hvilke oplevelser man søger, er Schweiz værd at besøge året rundt. Om vinteren har man alle muligheder for ski og snowboard, foråret byder på utroligt smukke landskaber, når alting springer ud og danner en skarp kontrast til de stadig sneklædte bjerge. Sommeren og efteråret byder på fantastiske vandre områder eller mulighed for at slappe af af nyde det behagelige klima ved landets mange søer.

Rejsen rundt i Schweiz

Det offentlige transportsystem i Schweiz er meget veludbygget og velorganiseret. Togene kører til tiden, og man kan komme langt de fleste steder hurtigere med tog end med bil. I bjergene er det almindeligt af blive transporteret rundt med de gule postbusser.

Sundhed og sikkerhed

I foråret er der mange flåter i skovene, og der er en udbredt risiko for borelia og encephalitis, hvis man færdes meget i skovene. Mange lokale får en vacination imod denne sygdom.

Det er generelt meget sikkert at færdes overalt i Schweiz, men i dag skal man alligevel holde et vågent øje med sine ejendele.

Log ind