tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 FJELDVANDRING | Opdag Verden
  • MÅNEDENS TEMA: FJELDVANDRING

    MÅNEDENS TEMA: FJELDVANDRING


    Tips til valg af udstyr + pakketips mm.)
  • MÅNEDENS TEMA: FJELDVANDRING

    MÅNEDENS TEMA: FJELDVANDRING


    Tips til valg af udstyr + pakketips mm.)

FJELDVANDRING

Vild med Fjeldvandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse artikler om fjeldvandring og fjeldvandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur.

Artikler om fjeldvandring

Vælg det rigtige fodtøj til vandreturen

+ 15 gode råd til køb af fodtøj

Vandresko eller vandrestøvle? Læder eller nylon? Højt eller lavt skaft? Der er masser af spørgsmål, når det kommer til valg af det rigtige fodtøj til tur. Vi har her samlet en række gode råd til at hjælpe dig på vej.

Vandring i svensk Lapland

I vand til knæene

I juli 2014 skulle jeg sammen med 11 andre tilbringe ni døgn under teltdug og åben himmel i Lapland på en vandretur. Togkupéen var mættet med grin og forventningsfuld stemning, og foran os var en vandredistance på 135 kilometer i det allernordligste Sverige – fra Kebnekaise til Abisko.

25 råd til en lettere rygsæk

+ Letvægtspakkeliste til en uge i fjeldet

Jo lettere en rygsæk, desto mere behagelig tur i fjeldet. Vi har samlet 25 gode råd til, hvordan du minimerer kiloene på ryggen, og vi har lavet en optimeret pakkeliste til en uge på fjeldet, hvor du bærer 10 kilo udstyr plus fire kilo mad i rygsækken.

En uges vandring på islandske Hornstrandir

I Europas sidste vildmark

Højt mod nord vandrer Tormod og Fredrik ud i vildmarken på den islandske halvø Hornstrandir. Her er ingen mennesker og ofte ingen stier. Her er til gengæld stor, rå og uberørt natur, der selvfølgelig opleves allerbedst til fods.

Fjeldvandring uden for stierne

Bag om Kebnekaise

Cirka 150 kilometer nord for polarcirkelen ligger Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise. Blandt de høje toppe og dybe dale findes der et utal af markerede vandreruter, men det er ofte de ruter, man selv ’opfinder’, der er de mest spændende.

Vælg det rigtige telt

Hvad kan forskellige typer telte? Hvilke telte passer til hvilke eventyr? Og hvad skal du i det hele taget være opmærksom på, når du vælger telt? Læs med her og bliv klædt på til at få det rigtige telt med på tur.

Rent drikkevand

Du kan ikke se, om vand i vildmarken er rent. Du kan ikke smage, om det er sikkert at drikke. Du kan blot tage chancen og slubre løs med risiko for at nedsvælge vand, der gør dig syg. Er du villig til at løbe den risiko? Her er, hvad du bør vide om rent vand på vandreturen.

Vælg den rigtige brænder

32 tips og råd til at vælge den rigtige brænder

Gas-, sprit- eller multifuelbrænder? Forskellige typer brændere passer til forskellige typer ture. Læs her hvad der er af fordele og ulemper for hver af typerne, find gode råd om brug af gas og se vores bud på forskellige brændere til forskellige typer ture.

Fjeldfiskeri – frisk mad på turen

Tørkost kan gå hen og blive dræbende kedelig, men til alt held er der i mange vildmarksområder gode muligheder for, at supplere de spartanske måltider med frisk fisk. Fjeldfiskeri er utroligt spændende og kan give turen et gevaldigt kulinarisk pift. Det kræver ikke den store udrustning og...

Reimers Lapland

Her føler jeg mig hjemme

Den klassiske fjeldbog ’Min bænk i Abisko’ af Reimer Bo Christensen er netop udkommet som e-bog, og med et nyt forord af forfatteren. Vi tog en snak med Reimer om bogen, og hvad det er, der får Reimer til at vende tilbage til Lapland år efter år.

Efterårsvandring i Rondane Nationalpark

Når sæsonen slutter, begynder eventyret

Da vinteren er ved at sætte ind i Rondane Nationalpark, går Anders og Mads på opdagelse i de vide, øde landskaber, hvor vejret hurtigt viser, hvem der er herre her.

Fjeldliv med ungerne på ryggen

Komforttur i Sydnorge

En hytteuge på fjeldet ved Rauland med unger og vandrestøvler giver ro i maven og tid til at nyde fjeldets fjernsyn, solnedgange og lyse sommernætter.

20 gode råd mod myg

Undgå at blive ædt

Glæden på vandre- eller kanoturen mod nord kan ende med at blive ædt af grådige myg, hvis du ikke tager dine forholdsregler. Vi har samlet en række gode råd, samt gået et par myter efter i sømmene, og kommer her med en guide til, hvordan du bedst beskytter dig mod de blodsugende bæster.

På vandresafari i det norske

Moskusfeber på Dovrefjeld

Der er masser af norske fjelde, der byder på imponerende naturoplevelser og tusindvis af smukke vandreture. I Dovrefjell har man dog en unik mulighed for at kombinere vandre- og topture med chancen for at se vilde moskusokser i deres rette element. Det giver turen en helt ny dimension.

Sommervandring i Saltfjeldet

Saltfjellet i Norge har det meste: Stenet højfjeld, gletsjere, frodige dale og åbne vidder. Her kan du følge markerede ruter mellem hyggelige hytter eller færdes i de aldeles vilde fjeldområder uden for stierne, hvor du sjældent møder mennesker. Nem adgang med både bil, bus og tog gør...

Hvor dampen stiger op fra jorden - Smuk og fredfyldt vandring i Island

Bjerge af sort vulkanaske dækket af grøn mos, rivende smeltevandsfloder, dampende kilder og brusende vandfald. På fem dages vandring på Islands populære vandretur, Laugavegur, får du det bedste af Islands fascinerende natur med utallige fantastiske udsigter. Gå med eget telt eller på fra...

To storbykvinder i vildmarken

Hvad sker der, når Opdag Verden sender en storbykvinde med hang til café-liv (og absolut ingen erfaring i vildmarken) til det nordlige Sverige for at vandre 110 kilometer? Frustrationer? Garanteret. Vrede? Helt sikkert. Rigeligt med belønning i form af storslået natur, indre ro og spontan...

Vandretur i Rago Nationalpark

  Rago Nationalpark og de barske områder omkring. Stedet, hvor en af os havde været to år forinden. Tanken om høje bjerge, udfordringer, solen der glimter i den resterende sne, som ligger efter vinterens kulde, lyse nætter og mange udfordringer. Alt dette var noget, som fik os...

Log ind

Log ind