Kano

Er du vild med kano? På denne side finder du inspiration til din næste kanotur. Du kan læse masser af artikler om kano fra magasinet Opdag Verden. Du finder test og udstyr og masser af gode råd og tips til din næste kanotur. Få svar på dine spørgsmål om kano, kanoture og udstyr. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder bla. kanoture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Ny Guinea rundt i kano

Kano thor job

Danske Thor F. Jensen er netop sat ud på en ekspedition ud over det sædvanlige: Sammen med en lokal fisker, Job Siyae, vil han sejle i en traditionel kano hele vejen rundt om Ny Guinea.

Det er en tur på omtrent 6500 kilometer langs kysterne i såvel Papua Ny Guinea som den indonesiske del af øen, Vest Papua. Thor og Job regner med at bruge cirka et halvt år på turen rundt om verdens næststørste ø.

Klarer de den, er det som de første i verden. Undervejs vil Thor lære at leve, som de lokale har gjort i århundreder. Inspireret at de melanesiske kanorejsende, som man mener har sejlet i Stillehavet i mere end 4000 år, vil han og Job bruge de ressourcer, der er tilgængelige undervejs, og deres kost vil hovedsageligt bestå at rødder og fisk.

På den måde håber Thor at opnå en dybere forståelse for, hvordan livet er på Ny Guinea i det 21. århundrede. Samtidig vil han gerne vise, at man ikke behøver dyrt udstyr for at drage ud på et fantastisk eventyr. Opdag Verden nåede lige akkurat at hive fat i Thor inden afrejse:

Vanimo toilet

Hvad er det for et eventyr, der venter dig forude?
”Det er et vildt og magisk eventyr, som jeg ønsker at dele med hele verden. En ægte opdagelsesrejse igennem nutidens Ny Guinea.”

Hvad fascinerer dig ved Ny Guinea?
”Navnet Ny Guinea har altid haft en mytisk klag. Og så har øen alt, hvad jeg elsker; træpythoner, naturmennesker, saltvandskrokodiller, tigerhajer og uspoleret natur.”

Hvad er du mest spændt på?
”Jeg er mest spændt på at se, om jeg kan stå distancen fysisk og psykisk. Vil jeg lære at mestre en sejlkano? Og hvordan vil de lokale tage imod mig, og vil de lære mig at blive en ægte "Papuan Man"!? Ha ha.”

Hvad håber du at få ud af eventyret?
”Jeg håber at formidle et mere moderne og nuanceret billede af Ny Guinea – og så samtidig have et fedt eventyr!”

Du kan læse mere om Thor og eventyret på www.thordox.com. Her er der links til hans profiler på twitter, facebook og instagram, hvor han løbende kommer med opdateringer fra turen.

Tags:

Ny Guinea
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Lørdag, 24 September 2016, opdateret 28 November 2016, læsninger: 2344

Log ind

Log ind

Cron Job Starts