Du er her:

3 vulkanbestigninger i Mexico

På toppen i Mexico


Glem (for en stund) alt om mayaindianere, aztekerruiner og caribiske strande. Tag i stedet med Lise Hermann på toppen af tre af Mexicos fire højeste vulkaner, hvor gletsjere, sne og stejle bjergsider lokker og belønner med skønne udfordringer, uforglemmelige oplevelser og utrolige udsigter.Middagssolen skinner behageligt og varmt her i 4000 meters højde, da vi sætter af sted fra parkeringspladsen i nationalparken Iztaccíhuatl-Popocatépetl. Vi er 16 personer fra den lokale eventyrklub, hvor jeg har meldt mig på et bjergbestigningskursus, der har sat os for at nå toppen af vulkanen Iztaccíhuatl. Med sine 5230 meter er den Mexicos tredje højeste bjergtop.  Bestigningen kræver en overnatning på bjerget, så med fuld oppakning vandrer vi op ad ruta de los pies med udsigt til Mexicos næsthøjeste vulkan, Popocatépetl, der troner op bare tyve kilometer herfra. Den er lukket for bestigning, da den er så aktiv, at 16 omkringliggende landsbyer for få år siden blev evakueret på grund af vulkanens betænkelige sprutten og faren for et regulært udbrud. I dag flagrer der en gråhvid røgsky omkring toppen og vidner om den vulkanske aktivitet. Det eneste udbrud her på bjerget, er dem fra mine mexicanske klatrekammerater. Her er ikke så meget med at nyde den gennemtrængende stilhed i højderne. Nej, mexicanerne er sociale væsener, og selvfølgelig bestiger man også bjerge med vennerne. Natten falder på Efter tre timers vandring når vi vores lejr for natten – en lille blikhytte i 4600 meters højde. Der er allerede én i gruppen, Marisol, der mærker højdesygen komme snigende. Kort efter vi ankommer, kaster hun op og må gå direkte i seng. Jeg tænker lidt bekymret på, hvad der venter os, når vi i morgen skal næsten 700 meter højere op. Vi er allerede højere oppe, end jeg nogensinde har været, og det er ikke til at vide, hvordan jeg vil reagere i den ekstra højde – måske er det mig, der står og kaster op i morgen? Snart forsvinder solen ned i de forurenings-violette farver fra Mexico City flere tusinde meter under os og bliver afløst af lysene fra metropolen. Temperaturen kryber ned til et godt stykke under frysepunktet, og efter en omgang hurtigvarmet suppe kryber vi alle ned i soveposerne. Begyndende højdesygeDet er koldt og mørkt næste morgen klokken fem, da vi begynder opstigningen. Ingen af os har sovet meget. Når jeg ligger stille i teltet, kan jeg mærke at pulsen er oppe, og det har været svært at finde ro i denne højde, der er uvant for min krop. De fem minusgrader har ikke gjort det nemmere at sove. Marisol er stadig syg og må blive i lejren. Jeg føler mig alt andet end energifyldt til de mange timers vandring i højden. Jeg er træt efter den dårlige søvn, fryser og har lige nu svært ved at finde begejstring for den udmattende dag, der venter. Begyndelsen på opstigningen er berygtet for at være den værste og hårdeste del. Med en stejl stigning i nærmest rent sand. Efter få minutter standser jeg op og holder pause, fordi jeg får kvalme og frygter hø...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 05. okt 2015
Senest opdateret den 16. jan 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind