Du er her:
  • Nyheder
  • Norge på langs. Alene. Om vinteren.

Norge på langs. Alene. Om vinteren.


TaniaNoakes
Den britiske bjergguide, Tania Nokes, har gennemført den klassiske rute, 'Norge på langs'. Alene. Om vinteren. Hun brugte 82 dage på at tilbagelægge turen, som mest af alt er et koncept, da der ikke er nogen fast rute, men det ’blot’ handler om at tage turen fra Lindesnes i syd til Nordkap i nord.

Noakes brugte i alt 566 timer på at tilbagelægge de 2533 kilometer til fods og på ski. Hun gik uden pulk og pakkede ikke et telt, da hun ville være så let som muligt, så hun havde mere overskud til at nyde bjergene. Hun overnattede i Den Norske Turistforenings hytter, på hoteller og hostels og hen imod slutningen af turen i snehuler og bivuak.

Undervejs samlede hun penge ind til The Ulysses Trust, som er en velgørenhedsorganisation, der sponserer unge og gør dem i stand til at kaste sig ud i eventyrlige projekter og ekspeditioner med det formål at udvikle sig personligt.

Da Noakes nåede Nordkap, sagde hun: 

”Det har været en helt speciel dag. En af 82 specielle dage, der tilsammen udgør mit livs mest fantastiske rejse. Jeg har altid elsket eventyr, og mit arbejde som bjergguide har vist mig, hvor dyrebart eventyr er i vores liv. Der er så mange ting, vi kan lære om os selv og om livet, når vi finder modet til at træde ud i det ukendte og dedikerer os til en drøm."

"Der har været mange lykkelige øjeblikke, men også mange tidspunkter med reel tvivl, frustration, hårdt arbejde og, til tider, smerte. Men når jeg umiddelbart tænker over det, så kan jeg ærligt sige, at jeg ikke ville være noget af det foruden – hverken det gode eller det dårlige, for det er faktisk ret svært for mig at sige, hvad der falder i hvilken kategori.”

Læs mere om Tania Noakes 

Skrevet af: Tore Grønne
Den 24. apr 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021

Faktaboks

Norge på langs blev første gang gennemført i 1951 som en fejring af den norske spejderforenings 40 års fødselsdag. Ruten blev gennemført som en stafet over 48 dage. Den første, der gik hele ruten selv, var Bjørn Amsrud. Han brugte 71 dage på at gå Norge på langs i 1966. 

Du kan finde en liste over folk, der har gået Norge på langs, samt mere info om ruten på www.norgepaalangs.info

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind