Ski

Er du vild med ski og skiture? På denne side finder du inspiration til din næste skitur. Du kan læse masser af artikler om ski, fjeldski, off-pist og randoneé fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste skitur. Få svar på alle spørgsmål vedr. ski, skiture og udstyr. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder bla. skiture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

 

 

6 kvinder på ski til Sydpolen

Kvindertilsydpolen shutterstock 288580910 Isti

Igen i år er der en række ekspeditioner, der er sat ud i de ekstreme forhold på Antarktis for at stå på ski til Sydpolen.

Blandt dem er et hold på seks britiske kvinder, som håber at blive det første rene kvindehold nogensinde til at krydse Antarktis fra kyst til kyst via Sydpolen ved ren og skær muskelkraft. Planen er, at kvinderne vil tilbagelægge 1700 kilometer på ski, mens de trækker pulke gennem temperaturer ned til minus 50 grader og vinde på 100 km/t.

Holdet er nøje udvalgt af et felt på 250 kvinder og har brugt de seneste to år på at forberede sig. Forholdene på Antarktis er dog notorisk ustabile, og holdet fik langt fra den perfekte start. De måtte nemlig vente ved deres udgangspunkt på Union Glacier i tre uger på, at vejret artede sig, så de kunne stage ud mod klodens sydligste punkt.

Men nu er de på vej mod sydpolen med det formål at bevise, at kvinder har den mentale styrke og fysiske udholdenhed til at præstere under verdens mest ugæstfrie forhold.

Samtidig samler penge de ind til kvinder ramt af brystkræft.

Du kan læse mere om iskvinderne og deres fremskridt på exicemaiden.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Tirsdag, 05 December 2017, opdateret 05 December 2017, læsninger: 2693

Log ind

Log ind

Cron Job Starts