Kungsleden: Kvikkjokk - Saltoluokta

5 dage på klassisk vandrerute i Sverige


Find her opskriften på en absolut vandreklassiker.

Kungsleden er en ca. 400 km lang vandresti højt mod nord gennem den svenske fjeldverden fra Abisko i nord til Hemavan i syd.

Vandrestien blev til for over 100 år siden, da fjeldturismen for alvor tog fart og er i dag en af de mest kendte og ikoniske vandreruter i verden.

Kungsleden vil føre dig igennem et varieret landskab med snedækkede fjeldtoppe, langs klare søer, over fjeldplateauer og gennem lavtvoksende fjeldskov, og går gennem verdensarvsområdet Lapponia og de fire nationalparker Abisko, Sarek, Stora Sjöfallet og Pieljekaise.

Her er du i Europas største sammenhængende naturområde, og der er ganske få tegn på mennesker, ud over nogle enkelte hytter, som ligger som små oaser af komfort langs vandrestien.

Uanset om du overnatter i hytterne eller ej, vil du her have mulighed for at møde andre vandrere, for at småsnakke med hytteværten og få gode råd om området og for at få en vejrudsigt for de kommende dage.

På denne del af Kungsleden passerer du Sarek Nationalpark og har mulighed for med en afstikker på en dags tid at lægge vejen forbi klippetoppen Skierfe, som byder på en af Skandinaviens smukkeste udsigter.

Fra toppen af Skierfe er du højt hævet over Rapadalen, som ligger 800 lodrette meter under dig med sit vidtforgrenede deltaområde med turkisfarvet flodvand blandt stejle fjeldsider, snedækkede fjeldtoppe, klippeblokke og grønne holme.

Når talen blandt friluftsfolk og vandrere falder på Skierfe og Rapadalen bliver de fjerne i blikket, henførte i stemmen og får et forelsket smil om munden, for Rapadalen er simpelthen kendt som den smukkeste dal i den største vildmark vi har i Skandinavien, og hvis vejret er klart bliver det ikke bedre.

Her er du nord for polarcirklen, hvor en stor del af ruten ligger over trægrænsen med ubrudte fjeldudsigter så langt øjet rækker. Midt på sommeren kan du nyde midnatssolen, og har med de lyse nætter mulighed for at vandre døgnet rundt – hvorfor ikke vandre om natten og sove om dagen?

Der er en hel del rener i området, og måske ser du store renflokke, elge, fjeldræv eller ryper. I Sarek Nationalpark ligger det såkaldte Rovdyrtorv, et område som frekventeres af de fire svenske rovdyrarter ulv, Bjørn, los og jærv.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

73 km


Tid

5 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.