Österlencirklen

Rundtur til weekenden i Sverige


Lige på den anden side af Øresund ligger Skåneleden, der med sit fine netværk af i alt 1300 kilometers vandresti er et oplagt mål for vandreture i weekenderne. Österlencirklen er en cirkulær vandrerute med noget af det bedste Skåneleden har at byde på – og så passer det perfekt til en weekendtur med to ikke alt for strabadserende vandredage og masser af tid til lejrhygge.

Skåneleden er en 1300 kilometer lang vandrerute, som ligger i det sydlige Sverige lige på den anden side af Øresund, og er således den nærmeste vildmark for folk, som bor på Sjælland. Her er naturen mere vild, skovene er større og lejrlivet mere frit, end hvad vi normalt finder i Danmark.

Her finder du varieret natur med bløde bakker, åsrygge, åbne og lyse bøgeskove, gamle og tætte granskove, stendiger a la Emil fra Lønneberg, åbne engarealer med græssende køer og heste, klukkende vandløb samt små svenskrøde huse, som ligger og putter sig i skovbrynet.

At Skåneleden er velsignet med et væld af fine faciliteter for vandrefolket får kun det hele til at gå op i en højere enhed. Her er masser af fine shelterpladser, og god markering langs vandreruten, så stien også er forholdsvis nem at følge for de knapt så erfarne vandrere.

Österlencirklen er en rigtigt god smagsprøve på vandring på Skåneleden, hvor man både får lov at smage på såvel den varierede svenske natur, samt tage en ordentlig bid af lejrlivet, da der langs ruten er hyggelige overnatningspladser med bålsteder og sheltre.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

33 km


Tid

2 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.