Kursus i friluftsliv og vandring - Nordsjælland (1509)

Grundkursus for begyndere

To dages kursus med valgfri overnatning

Gør drømmen til virkelighed med et weekendkursus for begyndere i friluftsliv og vandring, hvor du lærer netop dét, du skal kunne for at kunne tage på kortere ture - både på og væk fra stierne.

På kurset bliver du undervist i grundlæggende færdigheder indenfor lejrliv, udstyr, sikker vandring, og hvordan du kommer i gang med at gribe alle de fantastiske muligheder, der er for gode oplevelser udendørs. Vi underviser efter et mål om, at du skal lære det, der skal til, for at opholde dig, vandre og overnatte trygt i det fri.

Kurset ruster dig til at tage på tur med rygsæk og vandrestøvler, enten alene eller med gode friluftskammerater. Vi lærer dig at planlægge kortere ture i forskellige omgivelser, så du kan tage på tur til både kendte og nye steder med overskud.

Vi underviser blandt andet i elementerne:

  • tænde det perfekte bål
  • lave mad på bål og trangia
  • finde vej med kort og kompas
  • finde og lave den perfekte lejrplads
  • udvælgelse af turgrej
  • pakke og bære din rygsæk
  • holde sig varm, mæt og tør
  • komme i gang med at planlægge egne eventyr efter kurset

Vi bevæger os i et flot naturområde, hvor der er gode muligheder for både at træne at finde vej, lave en god lejr og tænde forskellige typer af bål. Vi arbejder sammen i grupper og med individuelle opgaver undervejs – og har også tid til at nyde den smukke natur og mærke roen ved at være under åben himmel.

SÅDAN GØR DU

  1. Tilmeld dig kursus nederst på siden
  2. Du får tilsendt infodokument med praktiske detaljer, vejledning, forslag til pakkeliste og program.

Praktisk information 

Dagsprogram

Dag-til-dag program

Lørdag. Velkomst kl. 9. Vi siger nysgerrigt goddag til hinanden og afstemmer forventninger til weekenden. Herefterlaver vi en introduktion til rygsæk og at finde vej med kort. Vi starter med at vandre og går til lejrstedet for at sikre lejren. Her undersøger vi bålteknikker, organisation af lejr og
overnatningsmuligheder. Vi når måske at gå en lille tur tæt ved lejren for at træne lidt yderligere kort og kompas. Vi slutter det officielle program ca. kl. 18.

Søndag. Efter en spændende, og forhåbentlig god, nats søvn, laver vi morgenmad og starter undervisningen ca. kl. 9. Typisk starter vi med en repetition af kort og kompas med praktiske øvelser. Herunder vil der også være turplanlægning. Løbende undervejs i dagen, snakker vi om beklædning, vandreteknik og andre små emner relevante for kortere ture. Herunder bl.a snak om lov og ret i den danske natur, og sikkerhed. Vi siger tak for denne gang kl. 15.

 

KR. 1.295,-
IKKE-MEDLEMMER KR. 1.495

DU SPARER KR. 200, HVIS DU ER PLUS-MEDLEM AF OPDAG VERDEN BLIV PLUS-MEDLEM HER...

Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi arbejder på at programsætte nye datoer på denne tur.

Startdato 04-05-2024
Slutdato 05-05-2024
Deltagere 7
Pris pr. person Kr. 1.495
Sted Kagerup station

Find vej til arrangementet