Du er her:

Udstyrstest

Carinthia G 180


Fibersoveposer er ofte at foretrække i det fugtige, danske klima, og vi har haft en allround tresæsoners fiberpose fra Carinthia med på tur. Kan den nu også holde, hvad den lover, når temperaturen nærmer sig frysepunktet på en fugtig, grå weekend i februar?

Jeg har altid haft en tendens til at være kuldskær om natten, og derfor oplever jeg meget sjældent, at komforttemperaturerne på soveposer passer helt på mig. Heller ikke denne gang er jeg helt overbevist. Carinthia G 180 er en tresæsoners fiberpose med komforttemperatur på -2,5° C for mænd og 2,9° C for kvinder.

Det er en unisex-model, som fås i to forskellige størrelser: medium (215 cm, 910 g) og large (230 cm, 1010 g). Jeg testede soveposen i en kold, grå og fugtig februar-weekend i de sjællandske skove, hvor nattetemperaturen var lige over frysepunktet.

Jeg hundefrøs ikke, men havde det heller ikke på nogen måde varmt, og måtte dække mig lidt mere til i løbet af natten. Jeg er 173 cm høj, af slank bygning og oplevede posen som værende lidt for lang og bred.

Derfor var der for meget luft for min krop at varme op. Samtidig savnede jeg virkelig en varmekrave, som kan snøres tæt om halsen, så man undgår kold luft i posen, men stadig kan trække vejret frit. Indsnøringen ved hovedet fungerer dog upåklageligt.

Letvægtsfiber
Posens vægt samt det faktum, at det er en fiberpose, gjorde fra start, at jeg tvivlede på, jeg kunne holde varmen hele natten. Posens vægt er nemlig nede i nærheden af, hvad dunposer med samme temperaturspænd kan veje.

Isoleringsmaterialet G-LOFT forsøger at kombinere de termiske egenskaber ved dun med slidstyrken i syntetiske fibre. Der er 180 g fyld/m2, heraf navnet. Små klynger af luftfyldte fibre holder luften fanget og giver isolation.

Når man pakker posen sammen, klemmes luften ud af disse små hulrum, og posen kan derfor pakkes ned til 16 x 24 cm, hvilket er ret pænt for en fiberpose. Helt så varmt som dun, synes jeg ikke, det er, men i forhold til soveposens samlede vægt, så er isoleringsevnen ganske imponerende.

Det gode ved fibre er, at de ikke klasker sammen, når de bliver våde. G-LOFT fibrene absorberer ikke vand, og ydermaterialet er desuden vandafvisende. Derfor passer Carinthia G 180 super til det danske vejr, hvor man næsten ikke kan undgå at få en fugtig sovepose.

Eftersom soveposen kan vaskes i almindelige vaskemaskiner og ikke mister form og isoleringsevne selv ved hyppig vask, så egner den sig særligt godt til allergikere.

Lækker lynlås
Posen har indbyggede stropper til fastgørelse af Carinthias egne inderposer. Hvis man har sådan en, fungerer det sikkert fint, men når man ikke har det, så virker det en anelse tåbeligt. Lynlåsen kører fantastisk godt. Udover den almindelige flap, som forhindrer luft i at komme ind ved lynlåsen, så er der et materiale, som forhindrer lynlåsen i at sætte sig fast.

Og det fungerer utrolig godt. Posen fås desuden med lynlås både i højre og venstre side og giver derved god mulighed for ekstra tosomhed, hvilket øger varmen betragteligt.

Udgivet d. 24. april 2017

Carinthia

G 180

Bedømmelsen

Udmærket sovepose til prisen. Dejlig let, og G-LOFT-isoleringen fungerer upåklageligt. Formen på posen gør desværre, at varmeevnen ikke er optimal.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
vægt, lynlås
manglende indsnøring ved halsen, bredde og længde
Pris: 1995,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind