Du er her:

Udstyrstest

Hilleberg Keron 3 GT


”Vi har ikke Hilton – vi har Hilleberg,” sagde en svensk fjeldguide engang til mig midt ude blandt Sareks snedækkede fjeldtoppe. Hillebergs Black Label-telte er da også outdoor-verdens bedste bud på et Hilton-hotel: Her går kvalitet og komfort hånd i hånd.

Hillebergs Black Label-telte, som Keron 3 GT falder ind under, er beregnet til ekstrem brug året rundt i de hårdeste klimazoner, kloden har at byde på. Vi har testet teltet i dets rette element på en uges vinterfjeldstur i Jämtlands fjelde, hvor vi har slået det op i sne og på is.

Det første, jeg bemærker, når jeg har teltet i hånden, er den lækre kvalitet. Jeg tror på, at teltet kan modstå snestorme og ekstremt vejr. Teltdugen er solid og stærk, og de svenske teltproducenter er i Black Label-serien ikke hoppet med på letvægtsbølgen.

Her har den solide kvalitet og pålideligheden førsteprioritet; noget man helt sikkert vil sætte pris på, hvis man skulle blive ramt af storm. Løbegangene er endvidere klargjort til dobbelt stangsæt, så teltet kan stå fast under hylende arktiske storme. Vi blev ikke udsat for storm, men jeg stoler på, at teltet bliver stående, hvis vejret viser tænder.

Nemt og rummeligt
Teltet er nemt og hurtigt at slå op, og stængerne går nemt i løbegangene. Vi undrer os dog over, at en stor del af forankringspunkterne til pløkker er så smalle, at det bliver lige knebent nok at bruge skiene som pløkker. I begge ender af teltet er dog ekstra lange stropper, så man kan sætte skiene i som pløkker, der hvor trækket i teltet er størst.

På en vintertur som denne skal der skovles en snekant rundt om teltet, så vinden ikke kan komme ind under overteltet.

Med sine fire parallelle buer er Keron-teltet et virkelig langt tunneltelt og har hele to apsisser. Ved teltets ’hovedindgang’ er der en virkelig stor, forlænget apsis, hvor vi graver ståhøjde, indretter køkken og får plads til alle vores pulktasker.

Når aftenhyggen sænker sig over lejren, bliver teltet det naturlige samlingspunkt, og vi kan uden problemer sidde fem personer i det. Den gode plads sætter vi virkelig pris på under en vintertur, hvor alt bare fylder mere, når man invaderer teltet med dunjakker, dobbelt liggeunderlag, vintersoveposer, uldtrøjer og fleeceinderposer.

God siddehøjde i hele kabinen
I teltets bagende er der en udgang med en ekstra, mindre apsis. Den ekstra apsis gør, at inderteltets bagvæg bliver lodret og giver fuld siddehøjde i hele kabinen; noget især min kæreste med sine 192 centimeter sætter pris på.

Den gode højde i hele kabinen bevirker endvidere, at soveposernes fodender ikke skraber mod bagvæggen, hvilket især kan være et problem for høje personer, og som på vintertur kan betyde, at soveposens fodende bliver våd af kondens og rimfrost fra teltvæggen. Det sker ikke her. I inderteltet kunne vi godt have brugt lidt flere lommer, hvilket ville være praktisk, når man skal organisere sig i teltet.

Vi laver mad i apsis hver aften og glæder os over den gode ventilation. Det er vigtigt, at al dampen fra køkkenet kan ledes ud af teltet, da den ellers sætter sig som kondens eller rimfrost på inderteltet. Åbningerne i hver ende af teltet kan lynes helt til indefra, hvis man skal lukke af for snefygning og storm, men kan også stå helt åbne og formes i facon af et stykke ståltrådslignende materiale i åbningens kant.

Teltdøren kan åbnes som et vindue, hvor man kan nøjes med at åbne det øverste stykke. Dermed får man ekstra god udluftning – og udsigt. En god detalje ved teltdøren er, at myggenettet kan lynes helt af og hænges i en lille opbevaringspose ved siden af døren, så det ikke bliver væk. Samtidig er det rart at kunne afmontere det fra døren på en vintertur.

Lynlåsene i yderdøren er med ekstra store greb, så det er nemt at gribe om dem med luffer på. Det kunne være fint, hvis også lynlåsene i inderteltet havde haft store greb, da vi bliver mere fummelfingrede med vanter på. Vi løste problemet ved at binde snor i lynlåse med små greb.

Udgivet d. 9. januar 2018

Hilleberg

Keron 3 GT

Bedømmelsen

Et gennemført, solidt og lækkert fire-sæsoners kvalitetstelt med mange fine detaljer, der er egnet til de skandinaviske fjelde, ekstreme ture i polaregnene eller bare som et lækkert, komfortabelt og rummeligt telt. Med en vægt på 4,9 kilo lægger Keron-teltet nok primært op til at blive taget med på ture med pulk eller kajak, hvor man prioriterer et solidt kvalitetstelt med god plads over vægten. Vi tager gerne Keron 3GT med på vinterfjeldstur igen.

8/10: Produktet fortjener applaus
Solidt og lækkert, høj kvalitet, god plads, god ventilation og mange gennemførte detaljer
Pris, vægt
Pris: 10.300,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Asivik Duo 4

FAMILIETELT TIL DANMARKSTUREN Vi har testet Asivik Duo 4, der byder på god rummelighed, solid be...

Bergans Wiglo 4LT

Wiglo? Øh, hvad? Norske Bergans har med deres Wiglo blandet en lavvu med et kuppeltelt for at opn...

Fjällräven Abisko Lightweight 3

MEGET TELT FOR PENGENE Tilbage i 1964 lancerede Fjällräven deres Termo-Telt. Det var verdens før...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind