Udstyrstest

Big Agnes Q-Core SL

KOMFORT UDEN HOLDBARHED

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 7953
Karakter fra test

I de seneste år er der sket en revolution i isoleringsevne og liggekomfort blandt de fleste udstyrsproducenters Liggeunderlag. Blandt disse er Big Agnes' Q-Core SL.

De behageligste Liggeunderlag på markedet er alle på forskellig vis lavet som luftmadrasser. Tidligere var de Selvoppustelige liggeunderlag sagen, men nu er det blandt de oppustelige liggeunderlag, man får den bedste liggekomfort og også ofte den bedste isoleringsevne. Q-Core SL har en bredde på 50 centimeter, længden er to meter, og tykkelsen er lige over syv centimeter. Vægten sniger sig op lige over 500 gram. Formen er her rektangulær, men det fås også i mumie-form, samt i flere forskellige længder og bredder. Kanterne på liggeunderlaget er lavet lidt højere for at sikre, at man ikke triller af. Liggeunderlaget pustes op med munden, og for min unge, friske lunger kræver det mellem 35 og 40 pust, hvilket er lige i overkanten af, hvad der føles behageligt. Jeg må indrømme, at jeg godt kunne have gået et par trin ned i komfortværdi for at spare nogle pust – specielt når man er på vandretur, hvor det skal pustes op hver dag.

Big Agnes Q-Core SL
Anmeldelsen

Isolering
Q-Core SL er lavet med noget high-tech syntetisk fyld, der gør, at R-værdien kommer op på 4,5. Liggeunderlaget er dermed fuldt brugbart om vinteren, og i fuldt oppustet tilstand har jeg ikke haft problemer med at holde mig varm om natten. Dog vil jeg til vinterbrug altid anbefale at benytte et luftfyldt underlag i sammenhæng med et plasticunderlag, hvis nu det skulle punktere. Hvis man har plads til det, og gider bære på det, vil jeg også anbefale at bruge et plasticunderlag resten af året for netop at sikre mod punkteringer.

Kvalitetsproblemer
Desværre stopper historien med Big Agnes Q-Core SL ikke her, for så ville jeg ikke have tøvet med at udråbe det til et af de fedeste liggeunderlag på markedet netop nu. Desværre fik jeg efter cirka 60 nætter på liggeunderlaget problemer med en række punkteringer. Første punktering gav mig en lejlighed til at få testet Big Agnes' medfølgende lappegrej. Punkteringen var let at finde med et større vandbad, da den befandt sig på oversiden af liggeunderlaget i bunden af en af de mange fordybninger, som er lavet for at give god liggekomfort. For at være sikker på ikke at gøre noget forkert læste jeg grundigt den medfølgende guide samt uddybende beskrivelse på Big Agnes' hjemmeside.

På trods af det kunne jeg ikke få lappegrejet til at fungere. Heller ikke når jeg påmonterede en af de medfølgende lapper, der egentligt kun skulle være nødvendige på rifter. Da jeg til sidst var løbet tør for den medfølgende lim, måtte jeg ty til lappegrejet fra et konkurrerende mærkes liggeunderlag. Det virkede en kort stund. For straks da jeg havde fikset én punktering, dukkede en ny op. Jeg var nu desperat efter igen at få en god nats søvn uden at vågne op på et fladt liggeunderlag og gik over til et godt trick til at fikse denne slags huller. Præparatet Aquaseal er en form for silikonebaseret lim, som oprindeligt er lavet til at lappe våddragter, men som kan fikse det meste, der gerne skal være tæt og stadig bøjeligt.

Aquaseal gjorde sit, og punkteringen forsvandt, men i samme tempo, som jeg kunne fikse punkteringerne, dukkede der nye op, og der begyndte efter fem punkteringer at tegne sig et mønster af en svaghed i bunden af oversidens fordybninger. Det ser ud til, at der på indersiden af liggeunderlaget er monteret et materiale, der holder fordybningerne nede, og da dette materiale over tid slipper oversiden, river det desværre ydermaterialet langsomt i stykker.

Således får man på sigt huller i alle fordybningerne og dermed et komplet ubrugeligt liggeunderlag. Det er så ærgerligt, og jeg håber meget, at det blot er vores testeksemplar, der har været en fejl på, men det ligner et problem med måden, liggeunderlaget er konstrueret på.

Big Agnes

Q-Core SL
Pris: 1399,-

Bedømmelsen

Big Agnes Q-Core SL er et fantastisk behageligt og varmt liggeunderlag, der desværre i vores test har virket til at have et stort kvalitetsproblem, der efter længere tids brug kan gøre det ubrugeligt. Hvis ikke det var for dette kvalitetsproblem, så ville liggeunderlaget stå til en af vores topkarakterer.

2/10: Ringe. Øv!
Komfort, Varme
Uendeligt antal punkteringer

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Big Agnes Q-Core SL
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Big Agnes Q-Core SL ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.