Udstyrstest

Devold Wool Mesh

Skrevet af: Martin Strunge
Den 22. jun 2022
Læst af: 7772
Karakter fra test
Devold Wool Mesh
Anmeldelsen

Det er ikke for sjov, at uld efterhånden fylder rigtig meget på markedet. Det er blevet det foretrukne valg for rigtig mange, og der bliver hele tiden udviklet nye designs og funktioner. Devold er ingen undtagelse, og med Devold Wool Mesh har de udviklet et sæt Undertøj beregnet til aktiviteter med fart over feltet.

De legendariske polarforskere Amundsen og Nansen brugte Devold på deres ekspeditioner omkring århundredeskiftet, og faktisk kan Devold prale med at have produceret høj-kvalitets uldprodukter i mere end 160 år. Jeg tvivler dog på, at det var ligeså rart at have uldundertøj på i 1850’erne, som det er i dag.

Devold Wool Mesh er lavet i 100 % merinould med en fibertykkelse på 18,7 micron, som er en betegnelse for diameteren på de enkelte uldfibre. Én micron (mikrometer) er en tusindedel af en millimeter. Merinould ligger typisk mellem 18 og 24 micron, så dette Undertøj er i den fineste ende. Det føles også blødt og rart og kradser ikke umiddelbart, dog oplevede jeg at net-delen begyndte at klø en smule efter en hel dags brug, men det har jeg dog også oplevet med andre produkter.

Kombi-strik
Designet på Devold Wool Mesh kan kort fortalt bedst beskrives som en netundertrøje, der er forstærket med den klassiske tætvævede uld på særligt udsatte steder. Net-designet er smart, fordi kontaktfladen med huden er mindre. Dermed sørger net-delen for, at sved og fugt effektivt transporteres væk fra kroppen, mens det stadig har den gode isolerende effekt. Den tætvævede rib-strik er placeret de steder, hvor man typisk har mest slid, som på trøjen er på brystet, øverste del af ryggen, over skuldrene og på oversiden af armene. På bukserne sidder forstærkningen som boksershorts samt nede ved indersiden af skinnebenene.

Man skal lige vænne sig til følelsen af de forskellige strukturer mod huden, men efter et stykke tid føles det fint. Syningerne er flade, men jeg var lidt bekymret over placeringen og antallet af syningerne. De kan dog også tydeligt mærkes, når man lige får sættet på. Især den syning, som gå på tværs lige under brystet og dem på lårene. Men på samme måde som strukturen, så vænner man sig hurtigt til det, og de hverken gnaver eller generer – heller ikke når man går med rygsæk.

Svedtransporterende og isolerende
Den svedtransporterende effekt virker rigtig godt. Når sveden driver fra kroppen, er det tydeligt at mærke, at fugten hurtigt fjernes fra kroppen. Samtidig føles net-strikken slet ikke lige så klam og klæbrig mod huden, som man ellers godt kan opleve med en klassisk ribstrik-uldtrøje fx efter flere timers hård vandring med rygsækken. Så er du typen, der sveder meget, så vil du helt sikkert få glæde af dette sæt.

Tykkelsen – eller rettere vægten – på uldvævningen ligger på 190 g/m2, hvilket er meget passende i forhold til den tilsigtede brugsflade. Andre uldprodukter, der også henvender sig til højintense aktiviteter, vil typisk være lidt lettere (omkring 150 g/m2), men jeg synes, det er en god disposition at holde den på 190 g/m2, når rib-strikken kombineres med net-designet. På den måde får man stadig en god isolerende effekt i kraft af den tykkere vævning, og samtidig god fugttransporterende og hurtigtørrende uld i net-delen. Man skal dog huske på, at sættet ikke isolerer helt lige så godt som en 100 % rib-strik (naturligt nok). Det kan derfor være en rigtig god ide at have et ekstra lag med, som man kan tage på i pauserne, da kropsvarmen forsvinder relativt hurtigt gennem net-strikken – specielt når man lige har svedt godt igennem. Og her kan et ekstra lag være med til at absorbere noget af den fugt, og dermed fjerne det fra huden, og samtidig kan det ekstra lag være med til at give ekstra isolation.

Halsen har en tilpas størrelse, og undertøjet sidder rigtig godt ved håndled og ankler. Jeg har vasket sættet flere gange, og det har ikke ændret på den gode pasform, og det er stadig rart at have på. Alt i alt er Devold Wool Mesh et godt køb til dig, som skal bruge et sæt Undertøj til aktiviteter, hvor pulsen kommer i vejret, hvad enten det er langrendsturen, sommerturen på fjeldet eller hvis du bare er en af dem, der sveder meget.

Devold

Wool Mesh
Pris: 499,-

Bedømmelsen

undertøjundertøjSAMLET VURDERING Jeg synes, Devold Wool Mesh er et lækkert sæt uld Undertøj, der både formår at holde mig varm og være særdeles effektiv svedtransporterende. Hvis det er kolde forhold, kan du dog godt få brug for endnu et isolerende lag, da varmen forsvinder ret hurtigt, når undertøjet bliver fugtigt. Prisen på undertøjet ligger også i den fornuftige ende, og jeg synes, sættet lever op til mine forventninger af et sæt uld Undertøj, som kan bruges til den aktive del af friluftslivet.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Svedtransporterende, kradser ikke, holder pasformen efter vask
Ikke optimal isolation, når det bliver fugtigt

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Devold Wool Mesh
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Devold Wool Mesh ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.